ORMEN LANGE: Den 60-70 centimeter lange buormen hadde gapt over en voldsom middag da Merete Simonsen kom over den like ved sitt eget hus. Foto: Privat
ORMEN LANGE: Den 60-70 centimeter lange buormen hadde gapt over en voldsom middag da Merete Simonsen kom over den like ved sitt eget hus. Foto: PrivatVis mer

Her blir Merete vitne til en kamp på liv og død i sin egen hage

- Jeg skulle bare ut med søpla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vi ser til stadighet voldsomme dyrevideoer på TV og internett hvor gigantiske kveleslanger er låst i dødskamp med både gaseller og aligatorer.

Så fargerikt dyreliv er vi ikke velsignet med her hjemme på berget, men det vil ikke si at det ikke daglig utspiller seg lignende seanser i den norske naturen - om enn ikke av like episke proporsjoner.

Foreviget seansen Det fikk Merete Simonsen fra Kodal i Vestfold erfare i morgentimene i går.

- Jeg skulle ned med den berømte søpla da, og så så jeg noe som lå på bakken. Det viste seg jo da å være en orm som holdt på å spise ei stakkars padde, sier Simonsen til Dagbladet.

Sandefjord Blad var først ute med å omtale saken. Fra bildet Simonsen tok er det klart at det var en buorm som hadde bestemt seg for å gape over det voldsomme måltidet. For bilde skulle hun ta, selv om hun ikke er noen stor tilhenger av verken slanger eller ormer.

- Jeg skjønte jo med en gang at jeg måtte få tatt et bilde av det her, men jeg visste ærlig talt ikke om jeg turte for jeg er livredd for slanger, sier hun.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende så det er litt moro. Det høres kanskje teit ut, men det er jo sånt man ser på TV. Veldig artig.

- God og mett Det ble stor oppstandelse rundt den 60-70 centimeter lange ormen og lørdagsmiddagen dens. Kanskje litt mer oppmerksomhet enn det hovedpersonen selv likte.

- Ja, jeg ropte på alle. Både gubben, ungene og naboungene, så ormen var nok rimelig på vakt der den lå. Vi sto der i en 6-7 minutter før vi måtte ut og gjøre noen ærend. Da vi kom tilbake var den borte.

Men selv om ormen tydeligvis kom seg unna for å gjøre kål på resten av måltidet, er ikke Simonsen engstelig for å ferdes rundt husveggene av den grunn.

- Jeg kommer nok ikke til å gå rundt og engste meg. Jeg er mye i skogen og ser meg alltid godt for, men jeg kommer ikke til å tenke veldig på det. Ormen er nok uansett god og mett, flirer hun.

IKKE ENGSTELIG: - Jeg kommer nok ikke til å gå rundt og engste meg. Jeg er mye i skogen og ser meg alltid godt for, men jeg kommer ikke til å tenke veldig på det. Ormen er nok uansett god og mett, flirer Simonsen. Foto: Privat
IKKE ENGSTELIG: - Jeg kommer nok ikke til å gå rundt og engste meg. Jeg er mye i skogen og ser meg alltid godt for, men jeg kommer ikke til å tenke veldig på det. Ormen er nok uansett god og mett, flirer Simonsen. Foto: Privat Vis mer