Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir Nandi (24) slått ned av politiet for å ha krysset gata på «ulovlig» vis

Skaper opprør i sosiale medier. 

SKAPER OPPRØR: Denne videoen, både frigitt av politiet i Sacramento og filmet av et vitne, har skapt store reaksjoner i USA. Nandi Cain (24) skulle bare gå hjem fra jobb 10. april. Det skulle han ikke gjort. Nå etterforsker politiet hendelsen, og politibetjenten er permittert fra jobben inntil videre. Video: Naomi Montaie / KOVR / Sacramento Police... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 10. april dro Nandi Cain (24) hjem fra jobb i Sacramento, California.

På veien gjorde han noe han ikke burde gjort: Han skal, ifølge politiet, ha krysset gata på «ulovlig» vis, noe som på amerikansk kalles «jaywalking».

Lovbruddet skal gå ut på at han gikk over gata i et veikryss.

Slått gjentatte ganger

Dette fikk ham i trøbbel med en politibetjent, som beordret ham til å stoppe.

Mannen fortsatte å gå, og i neste øyeblikk kan man se at han ligger på gata, med politibetjenten over, som går løs på ham. Dette etter at mannen til slutt stoppet, og hadde en ordveksling med betjenten som ikke falt i god jord.

Naomi Montaie var et vitne til hendelsen i en bil like ved, og filmet opptrinnet. Det gjorde også politiets eget kamera.

Etter at videoen ble lagt ut på nettet, og politiet selv friga sin video, har sosiale medier eksplodert i reaksjoner mot politiets handlinger:

«Det er latterlig at min første tanke etter å ha sett politiets angrep på Nandi Cain jr. var 'Heldigvis overlevde han'.»

«Jeg så nettopp videoen av Nandi Cain. Forklar det å angripe en ubevæpnet mann som ikke engang rørte på seg. Du slo ham uten grunn, politibetjent.»

«Livet for en svart mann i Sacramento. Politiet slo Nandi Cain for å ha krysset gata på ulovlig vis. Takk Gud for vitnet, hvis ikke hadde ikke politiet frigitt videoen sin.»

«Og de skal liksom være her for å 'tjene og beskytte'.»

- Kunne ha drept ham

Cain sier at han bare skulle hjem fra jobb, og at han med hendene bundet på ryggen tenkte at han kom til å bli skutt av politiet, og bli «den neste Trayvon Martin».

Trayvon Martin var en 17 år gammel gutt som ble skutt og drept av en mann med i et frivillig vaktkorps, og mannen som skjøt ham, George Zimmermann, ble i 2013 frikjent for drapet på gutten. Det skapte store opptøyer i USA og i resten av verden. Også denne hendelsen ble filmet.

Vitnet som filmet hendelsen 10. april, Naomi Montaie, sier til det lokale nyhetsmediet KOVR at politibetjenten «kunne drept ham».

Etterforsker hendelsen

Politiet har valgt ikke å identifisere betjenten, men kaller framferden for «uakseptabel oppførsel», ifølge TV-kanalen KTXL i Sacramento.

Cain ble ikke alvorlig skadet i hendelsen.

Politiet i Sacramento etterforsker nå hendelsen, og politibetjenten er permittert fra jobben inntil videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media