Her blir naturfotografen bitt av «verdens mest aggressive slange»

- Det var kanskje ikke så smart, men jeg gjorde det, sier Roger Brendhagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Roger Brendhagen er en erfaren naturfotograf som har fotografert slanger i over fem år. Utrolig nok hadde han unngått å bli bitt en eneste gang i løpet av den tiden, og det mente han var for ille.

Derfor dro han til Oslo Reptilpark, som nettopp hadde fått inn en amazon treboa, for å la seg bli bitt. Treboaen er en av verdens aller mest aggressive - om ikke den mest aggressive - slanger.

- Jeg gjorde det fordi jeg ville vite hvordan det er å bli bitt. Både av respekt for slangen og for å bli bedre til å lese slangenes oppførsel ute i naturen. Det var kanskje ikke så smart, men jeg gjorde det, forteller Brendhagen til Dagbladet.

- Hugger for å kvele Totalt ble Brendhagen bitt fem ganger av treboaen, som biter på refleks bare noe beveger seg foran den. I vill tilstand henger den i trærne og spiser fugler. Treboaen er en kveleslange og blir opp mot to meter lang, og er kjent for å ha lange og spisse tenner.

- Hvor vondt var det å bli bitt?

- På en skala fra én til ti: Seks. Jeg vil tro at for eksempel kattebitt er vondere, de har flere tenner og biter for å bite. Treboaen biter for å «hugge». Han kommer med resten av kroppen for å kvele deg, sier Brendhagen.

Skriver slangebok Brendhagen holder på ned en bok om norske slanger og holder månedlige kurs om reptilfotografering på Oslo Reptilpark. Videoen du kan se øverst i denne saken ble tatt med en Nikon 1, som tar 60 bilder per sekund når du filmer.

FEM GANGER: Brendhagen ga seg ikke før han hadde blitt bitt fem ganger.
FEM GANGER: Brendhagen ga seg ikke før han hadde blitt bitt fem ganger. Vis mer

Selv om han nå har blitt bitt under kontrollerte former, har Brendhagen fortsatt ingen planer om å ta noen sjanser når han er ute og møter virkelig farlige slanger.

- Jeg jobber med kjente og aggressive slangearter. Du kødder ikke med en 40 kg tung tigerpyton eller tar maten fra den, akkurat som du ikke setter deg ned og spiser foran en trailer som skal til å kjøre, sier naturfotografen.

REFLEKS: Treboaen er en av verdens mest aggressive slanger. Den biter på refleks, så alt som beveger seg får gjennomgå.
REFLEKS: Treboaen er en av verdens mest aggressive slanger. Den biter på refleks, så alt som beveger seg får gjennomgå. Vis mer