Her blir nissen arrestert

Skal ha ignorert advarsel fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag ble en mann utkledd som julenissen arrestert av politi i Austin, Texas.

Årsaken skal være at mannen, som hadde på seg nissedrakt, hvitt hår og løsskjegg, senere identifisert som James Peterson, skrev med kritt på fortauet.

Vitner til arrestasjonen sørget for å filme hendelsen, og videoklippet ble lastet opp like etter av medlemmer i organisasjonen Occupy Austin, sammen med en vedlagt pressemelding.

Ifølge avisa Austin American-Statesman sitter Peterson nå i fengsel, for å ha skrevet med kritt og for å ha forsøkt å unndra seg arrest.

Ignorerte advarsel Arrestasjonen av «nissen» tiltrakk seg store folkemengder, og i videoen høres flere protester:

«Slipp julenissen fri!»

«Arresterer du nissen? Har dere nådd et nytt lavmål? Alle skriver med kritt på fortauet. Barn og foreldre gjorde det, alle var glade.»

Ifølge Huffington Post var det opprinnelig bare nissen som tegnet med kritt på fortauet, mens flere strømmet til og sa at de også hadde gjort det, da de forstod at nissen ble arrestert.

Peterson selv var heller ikke spesielt interessert i å samerbeide med politiet, og kom med høylytte protester mens politiet satte ham i jern og bar ham inn i baksetet i politibilen.

Mannen skal først ha fått en advarsel fra politiet om å stanse krittegningen, men skal ha nektet, ifølge Austin American-Statesman.

Organisasjon protesterte mot arrestasjonen «Jeg var snill! Hva er galt i å være snill? Jeg er julenissen, hvorfor blir jeg arrestert? Jeg skrev ordet 'kjærlighet'.»

Selv om han utga seg for å være julenissen, stoppet ikke det Peterson fra å lire av seg flere banneord mot politiet, til tross for at flere barn ble vitne til hendelsen.

Også en annen mann, som skal ha vært nissens hjelper, ble arrestert på stedet etter å ha skrevet «Slipp nissen fri» på fortauet.

Ifølge pressemeldingen driver Occupy Austin en «pågående protest mot urettferdighet og skadelig effekt, som følge av store selskaper, verdensøkonomien og politiske systemer, og mot trusler mot borgerrettigheter og demokrati.»

De mener at å tegne med kritt på et fortau er beskyttet av ytringsfriheten. Fredag kveld samlet de seg derfor på Travis County Courthouse for å protestere mot arrestasjonene.

Organisasjonen startet sitt virke i oktober i fjor, og holder stadig arrangementer i Austin.

<strong>SAMARBEIDET IKKE:</strong> Nissen var ikke spesielt samarbeidsvillig, da politiet tok på ham håndjern for å ta ham med seg i arresten.
SAMARBEIDET IKKE: Nissen var ikke spesielt samarbeidsvillig, da politiet tok på ham håndjern for å ta ham med seg i arresten. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer