ARRESTERT: Her blir nordmannen (31) pågrepet av lokalt politi, mistenkt for å ha distribuert store mengder marihuana. Foto: Lokale medier på Youtube
ARRESTERT: Her blir nordmannen (31) pågrepet av lokalt politi, mistenkt for å ha distribuert store mengder marihuana. Foto: Lokale medier på YoutubeVis mer

Her blir nordmannen (31) ført gråtende bort i håndjern

Narkotatt nordmann og britiske «Bob Marley» ville selge 300 poser marihuana til studenter, ifølge politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske 31-åringen ble arrestert sammen i Den dominikanske republikk med en haitianer, en dominikaner og en brite. Briten lyder det slående kallenavnet «Bob Marley».

- Drev narkofarm Europeerne drev en narkofarm, mens haitianeren og dominikaneren passet på farmen, mener dominikansk politi.

Politiet sier i en uttalelse at de slo til etter å ha fått et tips om at de to europeerne drev stort innen narkotika, og at politiet så kunne sirkle seg inn til å avsløre det de mener er et narkonettverk.

Et dramatisk nyhetsinnslag lagt ut på Youtube viser mannen på politistasjonen, der han protesterer heftig og er svært opprørt, før han foran bekjente blir ført bort iført håndjern.

I videoen nekter en av de bekjente av nordmannen for befatning med marihuana.

Studenter Politiet har tatt beslag i 300 marihuanaplanter som sto i full blomst, flere tørkede planter - og ikke minst flere hundre poser marihuana som var klare til å distribueres.

Ifølge politiet ble dopet distribuert blant backpackere, reisende og studenter - blant annet i byen Cabarete, et populært reisemål blant eventyrlystne nordmenn.

Nordmannen har ifølge sin egen Facebook-profil slått seg ned i den karibiske øystaten med kjæreste og en liten datter.

UD avventer Han er fortsatt registrert som selvstendig næringsdrivende i norske selskapsregistre.

Norge er representert med en konsul i Den dominikanske republikk og har en ambassade på Cuba. Etter hva Dagbladet kjenner til har ikke nordmannen søkt hjelp hos noen av disse utenriksstasjonene.

- Utenriksdepartementet er ikke informert om denne saken på det nåværende tidspunkt. Vi har fanget den opp gjennom lokale medier og det vil være en lokal vurdering om vi skal gjøre noe videre i denne saken. Det må vi komme tilbake til på et seinere tidspunkt, sier Marte Lerberg Kopstad, pressevakt i UD.