Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir parlamentarikeren dratt unna HongKongs regjeringssjef

Den Kina-vennlige regjeringssjefen får kritikk for ulovlig tilbygg - etter først å ha anklaget sin politiske motstander for det samme under en skitten valgkamp.

BLOKKERT: Parlamentsmedlem og demokratiforkjemper Leung Kwok-hung blir holdt igjen av sikkerhetsvakter mens han pprøver å nærme seg HongKongs regjeringssjef Leung Chun-ying (t.v). Foto: Reuters/Bobby Yip/NTB Scanpix
BLOKKERT: Parlamentsmedlem og demokratiforkjemper Leung Kwok-hung blir holdt igjen av sikkerhetsvakter mens han pprøver å nærme seg HongKongs regjeringssjef Leung Chun-ying (t.v). Foto: Reuters/Bobby Yip/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): HongKongs regjeringssjef Leung Chun-ying er i hardt vær etter at det har kommet fram at han hadde ulovlige tilbygg i sitt hjem - og det etter først å ha angrepet sin politiske motstander Henry Tang Ying-yen for å ha bygget en kjeller ulovlig, melder South China Morning Post.

Flere beskylder Leung for å ha jukset under valget da han angrep Tang for å ha bygget en luksuriøs kjeller på 213 kvadratmeter under hjemmet sitt. 23. november innrømmet han at han selv hadde flere ulovlige tilbygg til sitt eget hjem.

I tillegg til at hundrevis av demonstranter tok til gatene i HongKong og krevde hans avgang, har også politikerne reagert.

Bildet øverst viser at parlamentsmedlem og demokratiforkjemper Leung Kwok-hung måtte holdes igjen da han prøvde å nærme seg Leung.

Flere krever nå hans avgang.

Parlamentarikeren er et kjent fjes ettersom at han er svært Kina-kritisk og motstander av HongKongs politiske elite. Hans Kina-motstand har også vært illustrert gjennom sin støtte til fredsprisvinner Liu Xiaobo.

Onsdag i forrige uke deltok parlamentarikeren sammen med flere hundre mennesker i en demonstrasjon til støtte for fredsprisvinner Liu Xiaobo. Demonstrantene krevde løslatelse av fredsprisvinneren, som sitter fengslet i Kina for sin politisk virksomhet. Flere demonstranter kritiserte også kinesiske myndigheter for å ha satt Liu Xiaobos kone Liu Xia i husarrest.

- Skam over Kinas kommunistparti! ropte Leung Kwok-hung.

- Kinas omdømme vil lide skade dersom Liu og hans kone ikke blir løslatt, sa Lee Cheuk-yan, også han folkevalgt i Hongkong, til nyhetsbyrået Reuters.

Lee har sammen med rundt hundre andre kinesiske dissidenter i eksil reist til Oslo i forbindelse med fredsprisseremonien. Under besøket i Oslo vil de blant annet holde en demonstrasjon utenfor Kinas ambassade.

Liu er dømt til elleve års fengsel for såkalt undergravende virksomhet i Kina etter å ha undertegnet et manifest med krav om økt demokrati.

Kina har reagert kraftig på tildelingen av Nobels fredspris til Liu Xiaobo og fordømt tildelingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!