Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir personbilen slukt av synkehullet - med sjåføren bak rattet

Som en jordskjelv-scene fra Hollywood, skriver avis.

 - SOM EN JORDSKJELVSCENE FRA HOLLYWOOD:  Personbilen ble slukt av synkehullet og kunne så vidt skimtes fra bakkenivå. Foto: Ottawa Fire Department
- SOM EN JORDSKJELVSCENE FRA HOLLYWOOD: Personbilen ble slukt av synkehullet og kunne så vidt skimtes fra bakkenivå. Foto: Ottawa Fire Department Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hullet oppstod på Highway 174, en av hovedfartsårene inn til Canadas hovedstad Ottawa.

En Hyundai personbil ble ble slukt av hullet da den gikk ned med fronten først. Føreren av bilen, Juan Pedro Unger, kom fra det uten skader. Det hele lignet en jorskjelv-scene fra Hollywood, skriver CTV News.

- Det var to store kløfter med vann som strømmet inn. Det så ut som om en elv ble dannet over en beksvart bunn, sier sjåføren.

Skapte kaos Mellom ni og elleve tusen biler passerer strekningen under rushtiden, og dermed ble det raskt et gigantisk pendlerkaos. Årsaken skal ha vært et underjordisk vannrør som rustet og kollapset. Dermed strømmet vannet til og tæret bort massene.

Det såkalte synkehullet har satt sinnene i kok, og brakt en debatt om veistandard. Samtidig velger andre en litt mer humoristisk tilnærming og har laget en Twitterkonto for hullet kalt @174sinkhole.

Derfor oppstår synkehull Et synkehull er ifølge magasinet Illustrert Vitenskap en plutselig nedsynking av landskapet som oppstår fordi jordsmonnet i området er blitt undergravd. De oppstår ved at regnvann siver ned i steinlaget i grunnen og løser opp kalken slik at det danner seg underjordiske huler og grotter. Når hulen/grotten blir større gir der øverste jordlaget etter og forsvinner i hullet.

Synkehull har tidligere oppstått i Canada, men et nyere eksempel av større omfang inntraff i Guatemalas hovedstad i 2010. Minst én omkom da et 30 meter bredt og 60 meter dypt synkehull slukte en treetasjers bygning.

Foto: Ottawa Fire Department
Foto: Ottawa Fire Department Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media