Her blir politimannen truffet av brannbomben

Gatekamper i Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Opptøyene i Aten er i ferd med å blusse opp igjen. Rasende ungdom kaster brannbomber og steiner på politiet i den greske hovedstaden, melder AP.

Ber om hjelp fra Israel og Tyskland

Politet svarer med å bruke tåregass og sjokkgranater mot demonstrantene. Nå er politiet tomme for tåregass, ifølge Times online. Gresk politi hadde 4600 tåregassbeholdere før opptøyene startet, men nå er lageret altså tomt. Nå har politiet bedt om tåregass fra Israel og Tyskland i håp om å stoppe opptøyene.

Demonstrantene på sin side anklager politiet for å ha brukt tåregass som har gått ut på dato.

- Vi har funnet tåregassbeholdere fra 1981. De gamle kjemikaliene gjøre at vi blir syke. Folk besvimer og har pusteproblemer, sier en demonstrant som kaller seg selv GK.

Bare få dager etter at knuste ruter ble skiftet ut, blir skremte tilskuere vitner til at de knuses på nytt. I dag tok demonstranter seg inn i hovedkontoret til den greske nasjonalbanken, noe som førte til at ansatte måtte flykte fra bygningen. En demonstrant klatret opp på Den ukjente soldats grav og kastet et rødt og svart anarkistflagg på monumentet.

15-åring drept av politiet

Dette er det verste opprøret grekerne opplever på flere tiår. Det hele startet lørdag, bare timer etter at politiet skjøt og drepte 15 år gamle Alexandros Grigoropoulos. Onsdag ble det kjent at 15-åringen ikke ble truffet av en kule, men av en rikosjett.

Her blir politimannen truffet av brannbomben

Politimannen som skjøt er varetektsfengslet.

Siden lørdag har nærmere 100 personer blitt arrestert og 70 skadd som følge av opptøyene.

- Noe som startet i raseri etter drapet på Alexandros har nå blitt en mer organisert form for protester, sier Petros Constantinou til AP.

Han jobber for det sosialistiske partiet i Hellas.

Opptøyene sprer seg

Demonstrasjonene har også spredd seg til andre deler av Europa. Onsdag kveld ble 25 demonstranter arrestert av politiet i København etter en støttedemonstrasjon.

Det er ingenting som tyder på at det vil roe seg i Hellas med det første. I dag er det ventet at flere studenter mobiliserer seg i hovedstaden. Mer enn 400 skoler har blitt okkupert av demonstranter denne uken, skriver DPA.

BRANNBOMBER: Flere politifolk tok fyr da rasende demonstranter kastet brannbomber mot dem.
FORTSETTER: Etter en rolig natt i den greske hovedstaden fortsatte opptøyene i dag.