Her blir rektoren ferska med sekretæren i skoletida

Både han og sekretæren måtte gå etter kraftige reaksjoner. - Men dette er ikke normen for reaksjoner, sier USA-ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For tolv år siden stiftet amerikaneren Stephen McClenning skolen The Scolars Acadamy i Quartzside, Arizona. Han hadde sett seg lei av at ungene i nabolaget måtte busses i flere timer til nærmeste skole, og stiftet like godt en ny der han ble rektor.

Forrige uke ble han tvunget til å gå av etter at videoen du kan se i vinduet over ble lastet opp på nettet. En elev hadde snikfilmet rektoren mens han sto inne i et rom og kysset på sekretæren.

De var begge gift - men det var ikke med hverandre, melder 3TV.

- Skulle fått sparken Videoen vekket kraftige reaksjoner fra såvel foreldre som elever, og sekretæren fikk kort tid etter sparken. Til slutt følte også McClenning seg tvunget til å gå av.

- Det er et privilegium å få lov til å gå av, han skulle ha fått sparken, sa Tasnda Bastin, en av foreldrene, til TV-stasjonen.

Jenta som filma det hele, 16-åringen Myranda Garber, skal også ha følt seg tvunget til å slutte på skolen etter hendelsen.

- Først så vi bare beina deres, men de holdt helt klart på med noe. Jeg tok ut telefonen og filma så vi så dem, sier hun.

Tok barnet ut av skolen Cindy Joans forteller at hun følte seg nødt til å ta sitt barn ut av skolen etter å ha sett videoen.

- Dette skulle ikke skjedd. De er rollemodeller for barna våre og gjorde dette på skolen, med våre barn til stede, sier Joans.

 KRISTENKONSERVATIV:  Rick Santorum samlet de kristenkonservative under nominasjonsprosessen, men kom til kort. Her er han sammen med Lindsay Lohan. Foto: (AP Photo/Haraz N. Ghanbari)
KRISTENKONSERVATIV: Rick Santorum samlet de kristenkonservative under nominasjonsprosessen, men kom til kort. Her er han sammen med Lindsay Lohan. Foto: (AP Photo/Haraz N. Ghanbari) Vis mer

Historien blir på nettet framstilt som det perfekte eksempelet på amerikansk moralisme. USA-ekspert Jan Arild Snoen understreker at slike reaksjoner ikke er normen i landet.

- Det finnes en ikke ubetydelig gruppe kristenkonservative i USA, som er mye større enn du finner i andre land, og av og til så reagerer de på slike moralske overtramp på en mye sterkere måte enn vi ville gjort i Europa, men det er ikke det som er normen, sier han til Dagbladet.

- Samfunnet blir faktisk mye mer liberalt når det gjelder seksualisering og slikt, legger han til.

Klarte ikke å få Santorum valgt De kristenkonservative flokket seg rundt Rick Santorum under den republikanske nominasjonsprosessen, men klarte ikke å få ham valgt som Barack Obamas motkandidat.

- Det at han tapte veldig klart sier noe om hvor stor denne massen er, for selv innen det republikanske partiet gikk han for langt. En hver politiker som assosieres med slike reaksjonere meninger kan ikke bli valgt, sier Snoen.

- Vi ser gang på gang at kandidater som prøver å vinne på å appellere til den mest kristenkonservative gruppa, har problemer med å vinne nominasjonen. George W. Bush kan være et unntak, men han appellerte til en mye bredere gruppe. Det at han var kristenkonservativ var mer en del av pakka, sier han.

Nå som nominasjonsprosessen er over er også oppmerksomheten og makta til de kristenkonservative forbi. Verken mormoneren Romney eller Barack Obama kommer til å bruke mye tid på de mest kristenkonservative.

- De har bare to muligheter: Den ene er å holde seg for nesa og stemme på Romney og den andre er å sitte hjemme. Vi vet en del om dette ut fra målinger, og evangelistiske, de vi gjerne kaller de kristenkonservative, vil i større grad enn andre republikanere stemme på Romney selv om han ikke er deres toppkandidat. De har en veldig motstand mot Obama og kommer trolig til å stemme som vanlig, sier Snoen.

Birolle i høst USA-eksperten spår at abortspørsmålet fortsatt vil være en del av valgkampen, men at de øvrige moralske spørsmålene vil spille biroller.

 PRESIDENTKANDIDAT:  Mitt Romney blir republikanernes mann. - De kristenkonservative må enten holde seg for nesa og stemme Romney, eller bli hjemme, sier Jan Arild Snoen. Foto: Jeff Swensen/Getty Images/AFP
PRESIDENTKANDIDAT: Mitt Romney blir republikanernes mann. - De kristenkonservative må enten holde seg for nesa og stemme Romney, eller bli hjemme, sier Jan Arild Snoen. Foto: Jeff Swensen/Getty Images/AFP Vis mer

- Romney vil ikke fokusere for mye på verdisakene. Han vil i enda større grad snakke om økonomi, men han må ha et troverdig svar på hvordan han vil løse de økonomiske problemene, sier Snoen.

Republikanerne har angrepet Obamas økonomiske veivalg siden han ble innsatt, og Snoen tror presidenten vil få mer og mer av ansvaret for økonomien jo lenger han har sittet med makta.

- Romney må få folk til å tro på hans historie om at han har fått i gang mange bedrifter og skapt arbeidsplasser, mens demokratene vil prøve å få folk til å tro på historien om at han er en grådig kapitalist og at mange har mistet jobben på grunn av ham, sier Snoen.

 POTUS:  Barack Obama har hatt makta i over tre år, men møter ikke mye støtte fra den kristenkonservative gruppa. Foto: AFP PHOTO/Nicholas KAMM
POTUS: Barack Obama har hatt makta i over tre år, men møter ikke mye støtte fra den kristenkonservative gruppa. Foto: AFP PHOTO/Nicholas KAMM Vis mer