PÅGREPET: Her blir den drapsdømte pågrepet av politiet. Foto: Tor Aage Hansen
PÅGREPET: Her blir den drapsdømte pågrepet av politiet. Foto: Tor Aage HansenVis mer

Her blir rømlingen pågrepet

Ved Driva i Oppdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den drapsdømte 27-åringen er pågrepet, bekrefter operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

- Vi fikk tips om at han var i Oppdal og sendte politistyrker dit. En politipatrulje observerte han fra E6 og da begynte han å løpe opp mot noen hus ved Driva. Der pågrep vi han 22.15.

Politiet kom til området ved Gorsetmoen, to kilometer nord for Oppdal, i 18.30 tida. Da hadde de blitt varslet av en 52-åring som hadde sett rømlingen ute på ei myr i 1700-tida. De søkte med sporhunder i skogen etter den drapsdømte rømlingen. Det regnet tett og skogsområdet er stort.

Folk i Oppdal registrerte et stort politioppbud som jobbet ut fra flere steder i og rundt Oppdal. Personer som Dagbladet var i kontakt med ga uttrykk for redsel over at drapsmannen kunne være i nærheten. Andre sa de anså det hele som en stor tragedie for rømlingen og hans familie.

Ved 22.00-tida ble 27-åringen observert en kilometer sør for Oppdal, ved E6. En politipatrulje fant ham. Da var rømlingen på veg gjennom en åker og opp mot noen hus. Han skal ha banket på dører og vinduer til huset, men ingen ville slippe ham inn. Politiet omringet ham og pågrep rømlingen klokka 22.15. Han ble ført inn i en politibil som hadde tatt plass på gardstunet, og kjørt bort.

Det skjer etter en intens politijakt som har foregått siden klokka 12.10 i dag. 27-åringen er dømt til tvungen psykisk helsevern for et brutalt drap i 2008. Politiet advarte om at han kunne være psykotisk og farlig. Da han stakk av var han sammen med pleiere i området Angelltrøa i Trondheim.

Det var på bakgrunn tips fra en 52-åring Dagbladet har snakket med at store politistyrker startet jakten på den ettersøkte 27-åringen. Han er født og oppvokst på stedet, og slektninger skal fremdeles bo der. Politiet skal også ha vært i området der slektninger bor.

- Det var elghunden min som varslet meg om at det var noen ute på myra. Jeg er ikke i tvil om at det var han, til tross for at det er noen år siden jeg har sett ham sist, forklarte 52-åringen til Dagbladet.

Faren til 52-åringen sier at han har kjent til 27-åringen fra han var en guttunge.

- Vi synes alt sammen egentlig bare var veldig tragisk. Han ville kanskje bare komme en tur hjem for å se hvordan det står til, sier han.

Politiet har gjennom hele dagen vært sparsommelige med hvilke steg de har tatt og ønsket ikke å bekrefte at de i det hele tatt befant seg i Oppdal, men bekreftet at det var et naturlig stede for politiet å undersøke.

27-åringen er oppvokst i Oppdal, men flyttet derfra i 2004, ifølge folkeregisteret.

Han er dømt for et brutalt drap på norsk-somaliske Mahmed Jamal Shirwac (46) i Trondheim natt til lørdag 23. august i 2008. 46-åringen, som skal ha kjørt piratdrosje ble funnet delvis inne i bilen sin, der han på kloss holdt ble drept med minst 13 skudd. Ett av skuddene skal ha truffet han i panna og politiet karakteriserte derfor drapet som «spesielt brutalt». 

Mannen nekter selv for å ha begått drapet.

Dagbladet kommer med mer.

PÅGREP RØMLING: Her ankommer politistyrker Oppdal etter tips om at rømlingen forholdt seg her. Foto: Tor Aage Hansen
PÅGREP RØMLING: Her ankommer politistyrker Oppdal etter tips om at rømlingen forholdt seg her. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer