- Her blir Rosita (43) slått med jernstenger

Tok selv bilde av mennene som skal ha trengt seg inn hjemme hos henne i Båtsfjord.

- TIL ANGREP: Den angivelige hovedmannen bak angrepet mot Rosita, sekunder før han skal ha slått 43-åringen med to slipestenger i jern. Foto: Privat
- TIL ANGREP: Den angivelige hovedmannen bak angrepet mot Rosita, sekunder før han skal ha slått 43-åringen med to slipestenger i jern. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De prøvde å ta fra meg kameraet da de dro, men jeg tviholdt på det, sier Rosita Ramoskiene (43) til Finnmarken.

At hun fremdeles har kompaktkameraet sitt i behold, skal være grunnen til at hun nå kan dokumentere hvordan tre maskerte menn angivelig trengte seg inn i hennes hjem i Båtsfjord og banket henne opp med jernstenger.

Den litauiske kvinnens venstre arm er gul og blå, det samme er deler av ansiktet - angivelig etter en rekke slag med stengene, som egentlig er sliperedskaper for fiskekniver.

- Strømmen gikk Overfallet skal ha skjedd forrige torsdag. Mens Rosita, samboeren og gudsønnen satt på altanen, ble det plutselig mørkt i stua.

- Strømmen hadde gått, så Rosita gikk for å se etter hva som hadde skjedd. Da hun kom ned, så hun mennene, i full gang med å dra ut sikringer fra sikringsskapet, forteller gudsønnen (19) til Dagbladet.

Han er på ferie i Norge og bor hos Rosita og samboeren under oppholdet.

- Vi hørte noe bråk nedenfra, og da jeg kom ned, så jeg at det pågikk en slåsskamp. Siden jeg er den som kan best engelsk av oss, gikk jeg for å ringe politiet. Da jeg kom tilbake igjen, hadde mennene løpt til bilen og stukket av, forklarer 19-åringen.

Selv etter å ha blitt kraftig forslått av inntrengerne skal Rosita ha løpt etter dem og knipset dem mens de var i ferd med å kjøre av gårde.

- Hadde nøkkel 43-åringen tror angrepet var nøye planlagt, og gjennomført av noen med god kjennskap til leiligheten familien bor i.

GUL OG BLÅ: Rosita viser fram blåmerker som skal stamme fra angrepet. Foto: Privat
GUL OG BLÅ: Rosita viser fram blåmerker som skal stamme fra angrepet. Foto: Privat Vis mer

- De tok seg inn med nøkkel og visste nøyaktig hvor sikringsskapet sto, sier den litauiske kvinnen til Finnmarken.

Hun forklarer at hun tok med seg kameraet nedenunder fordi hun med en gang skjønte at noe var galt da hun så den hvite varebilen ankomme stedet.

- Jeg begynte å fotografere for å sikre bevis, sier hun.

Nå har hun anmeldt hendelsen til politiet, og navngitt to menn hun mener var med på angrepet. En av disse skal være en 45-åring hun og familien i lengre tid har ligget i konflikt med, blant annet om økonomiske forhold knyttet til leiligheten de bor i. Han skal være hovedmannen bak angrepet og den som sto for hoveddelen av volden.

- Jeg er livredd, jeg og flere i familien frykter for våre liv, sier hun til lokalavisa, og signaliserer at hun akter å flytte fra det lille tettstedet med ca. 2000 innbyggere.

Etterforsker saken Ellen Cathrine Hætta, politiinspektør ved Østfinnmark politidistrikt, opplyser at saken er under etterforskning.

- Vi har opprettet mappe og hatt fornærmede inne til avhør. Vi akter også å innkalle to personer som har status som mistenkte i saken, sier Hætta til Dagbladet.

Hun understreker at de to ikke er formelt siktet på dette stadiet.

- STIKKER AV: Til sammen tre menn skal ha deltatt i angrepet. Her stikker de fra stedet i en bil registrert på et lokalt firma. Foto: Privat
- STIKKER AV: Til sammen tre menn skal ha deltatt i angrepet. Her stikker de fra stedet i en bil registrert på et lokalt firma. Foto: Privat Vis mer

- Fester dere lit til den litauiske kvinnens historie?

- Det er for tidlig å avgjøre sannhetsgehalten i påstandene nå; saken er fremdeles ganske fersk, sier politiinspektøren.

Hun bekrefter imidlertid at det eksisterer en konflikt mellom den angivelige hovedmannen og den litauiske familien.

- Han har selv levert anmeldelse mot familien tidligere, sier Hætta.

- Ikke arrangert Ifølge Finnmarken er bilen på bildene registrert på et Båtsfjord-firma. Daglig leder sier til lokalavisa at flere av de ansatte har tilgang på kjøretøyet, og kan ha lånt den ut til bekjente - men han utelukker at den litauiske familien selv kan ha brukt bilen for å iscenesette bildene.

- Det kan jeg ikke tenke meg, sier han.

Etter det Dagbladet forstår, tyder mye på at mannen med hjelmen og jernstengene på bildene er identisk med den angivelige hovedmannen bak angrepet.

Den anmeldte 45-åringen nekter overfor Finnmarken å ha hatt noe med det angivelige angrepet å gjøre, men innrømmer at han ligger i konflikt med den litauiske familien.

- TRAKK UT SIKRINGENE: Da Rosita kom ned fra stua, så hun inntrengerne i full gang med å trekke ut sikringene fra sikringsskapet, forteller hun. Foto: Privat
- TRAKK UT SIKRINGENE: Da Rosita kom ned fra stua, så hun inntrengerne i full gang med å trekke ut sikringene fra sikringsskapet, forteller hun. Foto: Privat Vis mer

Dagbladet har selv sett mannens Facebook-vegg. Der har han et kraftig utbrudd mot en ikke navngitt litauisk familie som han mener burde vært jaget fra Båtsfjord.

- Det gjelder andre ting. Jeg har ingenting å gjøre med den hendelsen du forteller om nå, sier han til Finnmarken.

- PÅ VEI OPP: En av mennene, angivelig en 45-åring fra Båtsfjord, setter etter Rosita, bevæpnet med sliperedskaper av jern, ifølge hennes versjon. Foto: Privat
- PÅ VEI OPP: En av mennene, angivelig en 45-åring fra Båtsfjord, setter etter Rosita, bevæpnet med sliperedskaper av jern, ifølge hennes versjon. Foto: Privat Vis mer