Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir samme mann pågrepet to dager på rad

Ble tatt med lommene fulle på nesten samme sted to ganger.

GJENGANGER: Her blir en algerier pågrepet to dager på rad av politiet for lommetyveri. Først ble han pågrepet på utestedet Mono på torsdag, og deretter utenfor Internasjonalen - et lite steinkast unna - på fredag. Foto: Eugene Brandal Laran/Harald Klungtveit/Dagbladet
GJENGANGER: Her blir en algerier pågrepet to dager på rad av politiet for lommetyveri. Først ble han pågrepet på utestedet Mono på torsdag, og deretter utenfor Internasjonalen - et lite steinkast unna - på fredag. Foto: Eugene Brandal Laran/Harald Klungtveit/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lommetyv ble arrestert på utestedet Mono på Youngstorget torsdag. Dagen etter ble samme mann arrestert på Internasjonalen - bare ti meter unna.

Det bekrefter vaktleder Gunnar Walle ved Sentrum politistasjon overfor Dagbladet. Han forteller at det er helt normalt at lommetyvene fortsetter tyveriraidene sine med en gang de blir sluppet.

- Ja, det er helt vanlig. Dette er en asylsøker fra Algerie som kom til Norge for noen månder siden, og har vært aktiv siden, sier Walle til Dagbladet.

- Det er tilsynelatende sånn han tjener penger. Han nekter for å ha gjort det sjøl, selv om han ble tatt med mobiler i lomma, damevesker, lommebøker og lignende, sier han videre.

- Utrolig aktive i finværet Walle forteller at de har fått veldig mye meldinger fra restaurantkunder som sitter ute i Oslo nå i påska.

- De er utrolig aktive nå i finværet på alt som er av uterestauranter, og spesielt mye her rundt Youngstorget, sier han.

- Stort sett alle som sitter ute må ta bedre vare på telefoner og alt de legger i fra seg ved bordene, eller vesker de setter under bordet. Tyvene jobber gjerne flere sammen, der en avleder oppmerksomheten med prat, mens den andre stjeler. Det er veldig vanlig, forteller Walle.

- I tillegg er det veldig mange av utenlandsk opprinnelse dessverre, så man bør være obs på det.

Jobber sammen Walle sier algerieren har flere saker som er samlet, og vil komme opp for retten snart. Han jobber også sammen med flere.

- Han vi pågrep forteller sjøl at det var navngitte folk rundt seg som vi også vet hvem var som sto bak tyveriene, så det er tydelig at flere jobber sammen.

Vaktlederen forteller også at de også har vært borti at mange av arabisk opprinnelse har danset og lekt rundt fulle folk på vei hjem for å avlede oppmerksomheten.

- Det er gjerne fulle nordmenn som blir ranet fra alt de har i lommene, for det er jo nordmenn som drikker mest, sier Walle.

Han sier at dette fenomenet har vedvart gjennom hele vinteren, men at det slett ikke er mindre av det nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media