Her blir skikjøreren tatt av snøskredet

- Der går faen meg skredet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den dramatiske videoen fanger øyeblikket to skikjørere setter utfor en bratt skråning - og det påfølgende snøraset.

- Kødder du? Kjører de ned der? spør Stig André Haug (34).

- Ren idioti Han var sammen med noen kompiser i alpinanlegget på Riksgränsen i Sverige i dag da snøraset tok skikjøreren.

- Vi ble veldig overrasket over at de setter utfor der. Det var jo ren idioti, med den skredfaren som er nå, sier Haug til avisa Nordlys.

Han fanget hendelsen med et hjelmkamera, og fanger også reaksjonene til Haug og kompisene.

- Der går faen meg skredet. Satan!

Gravde opp mannen En av de to skikjørerne ble tatt av snøskredet.

Haug og seks andre kom seg raskt bort til skredområdet og fikk gravd opp mannen.

- Vi fant ham cirka én meter under snøen. Det gikk veldig fort, men vi klarte å grave ham opp etter to-tre minutter, sier Haug til Nordlys.

Mannen kom fra hendelsen uten fysiske skader, ifølge avisa.

Flere skred Nyhetsbyrået NTB skriver at det fremdeles pågår en leteaksjon ved Riksgränsen. Så langt er det imidlertid ikke noe som tyder på at flere ble tatt av raset bortsett fra den ene skiløperen. Men blant annet fordi norske redningshunder har markert på tre steder i skredområdet, har svensk politi valgt å fortsette inntil man er helt sikre på at ingen ligger begravd i de pakkede snømassene.

Det har gått flere skred i dag, og en snøscooterfører i slutten av 20-åra omkom i ettermiddag etter at han ble tatt av et snøskred i Brennmotinden nordøst for Nordkjosbotn i Troms.