Her blir skoleelev tatt

18-åring pågrepet av bevæpnet politi på Kråkerøy.

PÅGREPET: Her blir en unggutt ført vekk av politiet etter at han ble pågrepet av bevæpnet politi på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Foto: HEIDI JANSSON
PÅGREPET: Her blir en unggutt ført vekk av politiet etter at han ble pågrepet av bevæpnet politi på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Foto: HEIDI JANSSON Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En person er pågrepet i forbindelse med truslene mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad, opplyser politiet.

- Jeg kan bekrefte at det er pågrepet en person i sakens anledning, sier operasjonsleder Trond Puck ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.

- En unggutt sto og snakket i mobiltelefonen på andre sida av gata, da tre bevæpnede politimenn gikk rett mot ham. Ungdommen strakk den ene hånda i været, mens han la mobilen ned på gata med den andre. Politiet tok med mobilen hans, forteller øyenvitnet Heidi Jansson til Dagbladet.

- Politiet påførte gutten håndjern og plasserte ham i en politibil og kjørte bort, sier Jansen, som tok sms-bilder av politibilen med gutten sittende inni.

Ifølge Fredriksstad Blad skal unggutten ha tilknytning til Noroff skole. Der skal det nå pågå et informasjonsmøte. Noroff er en kreativ skole som blant annet tilbyr undervisning i film.

Politiet vil ikke si noe om hvor eller når personen ble pågrepet, men henviser til pressekonferanse i Sarpsborg klokka 14.45. Vise-politimester i Østfold politidistrikt, Thor B. Klepper, sier til TV 2 Nyhetskanalen at situasjonen er under kontroll.

- Jeg kan bekrefte at vi har tatt hånd om en person. Vi prøver å finne ut av om den personen vi nå har pågrepet er den som har sendt denne meldingen, sier Klepper. Politiet etterforsker saken aktivt etter at det skal ha kommet en trussel mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad.

Operasjonslederen vil ikke gå inn på hvordan trusselen skal ha framkommet. Fredrikstad Blad skriver at det skal ha blitt framsatt alvorlige trusler på internett mot skolen.

Klokken 11.30 snappet politiet opp en alvorlig voldstrussel på internett. Klokken 12.30 fikk omkring 1.000 elever og mellom 100 og 200 lærere og ansatte beskjed om straks å komme seg ut av skolens lokaler, skriver Fredrikstad Blad.

Østfold-politiet fikk melding klokka 11.32 at det var framsatt en trussel over internett rettet mot Glemmen videregående skole.

Glemmen videregående er en yrkesskole med 1250 elever og 300 ansatte. Skolen tilbyr blant annet elektrofag, design, mediefag og helse- og sosialfag.


BOMBETRUSSEL: Glemmen skole ble evakuert etter alvorlige trusler i dag. Leserfoto.
BOMBETRUSSEL: Glemmen skole ble evakuert etter alvorlige trusler i dag. Leserfoto. Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer