TATT: Glenn Berg melder fra til sine kolleger at passasjeren i den røde bilen med skiboks ikke bruker bilbelte. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
TATT: Glenn Berg melder fra til sine kolleger at passasjeren i den røde bilen med skiboks ikke bruker bilbelte. Foto: Melisa Fajkovic / DagbladetVis mer

Her blir småbarnsfaren Adrian 1500 kroner fattigere

Ble avslørt av haukeblikket til politimannen Glenn Berg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er storstilt politiaksjon ved Tollbukaia nær operaen i Oslo. Trafikketaten er forsterket med mannskaper fra havnepolitiet for å kontrollere bilbelte- og mobiltelefonbruk, samt at alt annet er i orden.

Politiførstebetjent Glenn Berg leder aksjonen og Dagbladet får bli med når han står i rundkjøringa og avslører manglende bilbeltebruk med haukeblikket sitt.

- Det er en del som prøver å ta på seg bilbelte i løpet av rundkjøringen, men de blir vinket inn uansett og får forelegg, sier Berg, før han tar opp walkie-talkien og melder fra til sine kolleger på andre siden av rundkjøringen.

- Rød bil med skiboks på taket, passasjer har ikke bilbelte.

«Offeret» for Bergs våkne blikk ble denne gangen småbarnsfaren Adrian. Han tok, som mange andre, på seg bilbelte da han så at det var politikontroll, men da var det for seint.

- Jeg satt bare fem minutter uten bilbelte, jeg holdt på med barnet i baksetet, så glemte jeg å ta det på meg igjen, sier Adrian til sitt forsvar.

Babyen på 10 måneder i babysetet er i motsetning til pappa forsvarlig sikret. Adrian trodde først det manglende bilbeltet kostet ham 750 kroner, men etter å ha konferert med politiet, fikk han et lite sjokk.

- Hva, koster det 1500 kroner? Herregud, nå må jeg faktisk begynne å bruke bilbelte, sier Adrian.

DYRT: Adrian ønsket ikke å bli tatt bilde av, men her får han et forelegg på 1500 kroner for manglende bilbeltebruk. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
DYRT: Adrian ønsket ikke å bli tatt bilde av, men her får han et forelegg på 1500 kroner for manglende bilbeltebruk. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer