Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir syriske Yeahya hentet av PU: - Av og til kan de utsette seg selv eller andre for skade

Over 7000 uttransportert hittil i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt hentet Politiets utlendingsenhet (PU) syriske Yeahya Alhomse på Vardåsen asylmottak i Asker. Han er én av over 7000 som har blitt uttransportert fra Norge i 2015.

Opplever avvik 01.30 møter de Alhomse på mottaket. Arne Stadheim, teamleder i PUs operative enhet, forteller at de må dra med en gang.

- Vi må stå her, hvis det er greit for deg. Vi må følge deg, sier han til Alhomse.

Mens Yeahya Alhomse pakker baggene sine, forklarer Stadheim at PU i pakkesituasjoner som dette av og til opplever avvik.

- De kan dra fram ting som de kan skade seg selv eller andre med.

Flere uttransporterte enn i fjor Ifølge statistikk fra Politiets utlendingsenhet har 6623 personer blitt uttransportert fra Norge frem til desember i år.

Nå skal tallet ha steget til over 7000, noe som er en økning sammenliknet med fjorårets tall.

Yeahya Alhomse er omfattet av Dublin-avtalen og sendes tilbake til Tyskland som var Dublin-landet han først kom til. Han har vært i Norge i omtrent to måneder og forteller at han ikke ville dratt fra Norge dersom han selv fikk bestemme.

Å reise til Tyskland ser Alhomse imidlertid ikke på som et problem. Han har både familie og venner der.

111 syrere sendt ut Fra januar til november i år har 111 personer med syrisk nasjonalitet blitt uttransportert fra Norge i henhold til Dublin-avtalen. Tyskland, på sin side, gjorde det i august klart at de besluttet å vrake Dublin-avtalen for å ta i mot syriske flyktninger, men bestemte seg i slutten av november for å gjeninnføre reglene. 

Teamleder Stadheim forteller at de vet lite om personen de har kommet for å hente.

- Historien hans fra hjemlandet og utlandet forøvrig, kjenner jeg ikke til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media