Her blir Terjes sønn (22) utsatt for blind vold

Dagen etter husket ikke sønnen hva som hadde skjedd, og det skulle gå seks dager før han fikk vite at han hadde blitt slått ned.

SLÅTT NED: 22-åringen ble slått ned på byen i Stavanger. Han fikk blackout, og visste ikke hva som hadde skjedd før han slå et videoklipp av hendelsen. Foto: Privat
SLÅTT NED: 22-åringen ble slått ned på byen i Stavanger. Han fikk blackout, og visste ikke hva som hadde skjedd før han slå et videoklipp av hendelsen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Klokka 21.30 søndag kveld informerer Sør-Vest politidistrikt om at de har opprettet sak på forholdet og har startet innledende etterforskning. Politiet er kjent med identiteten til partene og disse vil bli innkalt til avhør.

«Sist helg ble min sønn utsatt for uprovosert blind vold i Stavanger». Slik starter pappa Terje innlegget på sosiale medier.

Vedlagt ligger en video, som viser hvordan en ung mann går bort til Terjes sønn (22) og slår ham ned - tilsynelatende helt tilfeldig og uprovosert.

- Hjelp oss å dele dette innlegget slik at disse to kan identifiseres og arresteres, skriver pappa Terje videre. Det understrekes at sønnen ikke var full og at han aldri har sett gjerningspersonen før.

Sønnen ønsker ikke navnet sitt i avisa, men pappa Terje forteller om hendelsen i samråd med sønnen.

Fikk «blackout»

- Min sønn var på byen forrige lørdag. Han bestemmer seg for å gå litt tidlig hjem. Det er han i ferd med å gjøre på begynnelsen av denne videoen, forteller pappa Terje til Dagbladet.

Dagen etter våkner sønnen opp med hodeverk og føler seg dårlig. Han tror han er fyllesyk, men syntes det var rart.

- Han begynner å spy, noe han ikke pleier å gjøre om han er fyllesyk. Denne søndagen klarer han ikke å spise, da han har vondt i tyggemuskelen.

Sønnen har blackout og husker ingenting. Han vet ikke hva som har skjedd, og føler seg slapp og ukonsentrert hele uka.

Ser videoen seks dager seinere

Seks dager etter hendelsen, altså fredag denne uka, går sønnen ut på byen igjen. Han treffer en person som sier «du tør å gå ut på byen?».

Vedkommende forteller at sønnen hadde blitt slått ned, og viser til og med videoklippet.

- Min sønn skjønner ingenting, og blir forfjamset og sjokkskadet der han står.

- To gjerningspersoner

Man kan tydelig høre at vedkommende som filmer hendelsen, ler to ganger i løpet av videoklippet.

- Du kan jo tenkte deg hvordan pappafølelsen tar fatt i det, sier pappa Terje.

Han er helt sikker på at dette var en planlagt handling.

- Det som er unikt med videoen er at det er to gjerningspersoner som samarbeider for å gjøre dette. En filmer, og kameraet følger voldspersonen bort til offeret.

- I dag gikk vi til politiet, som nesten sendte oss på dør, siden det er påske, sier Terje i en litt humoristisk tone.

Men da politiet fikk se videoen skiftet de fort mening. Ifølge Terje fortalte politiet at dette er et kjent fenomen, hvor enkelte guttemiljøer lager «ukas video» og konkurrerer seg imellom.

Enorm respons

- Han skal i avhør neste uke, i tillegg til å få skannet hodet. Han har jo ikke visst at han hadde blitt nedslått. I dag har han det litt tungt, forteller Terje.

Videoklippet, som er lagt ut på både Twitter og Facebook, har fått massiv respons på kort tid. I skrivende stund har videoen totalt fått nesten 140 000 visninger.

Fars innlegg på Facebook har fått over 800 kommentarer og har blitt delt over 2600 ganger.

- Det er nesten helt ufattelig. Jeg har fått masse tips på Messenger og på Twitter, forteller Terje.

Han slettet videoen fra sosiale medier senere søndag kveld.

Oppretter sak

Per Terje Brundtland, politiadvokat i Sør-Vest politidistrikt, bekrefter at politiet jobber med å opprette en sak på forholdet.

Han forklarer at arbeidet med saken har nettopp begynt, og dermed har ikke politiet så mye kjennskap til hendelsen ennå.

- Ut ifra den informasjonen som etter hvert kommer i saken må man vurdere videre etterforskningsskritt, sier han til Dagbladet.

På generelt grunnlag kan politiadvokaten fortelle at politiet ser på all vold, og spesielt blind vold, med bekymring.

- Hvorvidt det er snakk om blind vold i denne saken vet vi ikke ennå. Det får en etterforskning avdekke.

Brundtland forteller også at det er forskjellige graderinger innenfor straffeloven når det kommer til kroppsskader og voldsepisoder.

- Kroppskrenkelse er når det ikke er skade i medisinsk forstand. Den klassiske kroppsskaden er at man får ett brudd eller må sy. Hvis det er kroppsskade, som det fort blir ved vold mot ansikt, kan man få bruddskader eller kutt. Da er strafferammen på fengsel inntil seks år. Ved kroppskrenkelse er straffen enten bot eller fengsel innen ett år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer