Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir terror-sjefen tatt

Hun regnes som en av lederne av den baskiske separistgruppa ETA.

ETA-TOPP: Isaskun Lesaka blir her tatt med av franske spesialstyrker etter at hun ble pågrepet utenfor Lyon tidligere i dag. Lesaka regnes som en av toppsjefene i den baskiske separistorganisasjonen ETA. Foto: Jeff Pachoud / AFP / NTB Scanpix
ETA-TOPP: Isaskun Lesaka blir her tatt med av franske spesialstyrker etter at hun ble pågrepet utenfor Lyon tidligere i dag. Lesaka regnes som en av toppsjefene i den baskiske separistorganisasjonen ETA. Foto: Jeff Pachoud / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lesaka ble arrestert av spesialstyrken, RAID, på et hotell i byen Macon - sju mil fra Lyon i Frankrike. Ifølge en uttalelse i det spanske innenriksdepartementet er Lesaka «en av tre toppsjefer» i den baskiske separistorganisasjonen ETA.

Organisasjonen står på både USA og EUs lister over terrororganisasjoner.

Mistenkt Lesaka skal ha blitt tatt sammen med en medsammensvoren navngitt som Joseba Iturbe Otxoteka.

Ifølge spansk presse er Otxoteka kjæresten til Lesaka. De skal begge ha vært bevæpnet da de ble pågrepet.

 Han er mistenkt for å være involvert i bombeangrepet mot Madrid-flyplassen Barajas i desember 2006. To mennesker ble drept.

Våpenhvile Den baskiske separatistgruppen sa i oktober i fjor at den ville legge ned våpnene, men hittil er ingen våpen blitt overlevert til myndighetene, og politiet fortsetter å oppdage våpenlagre.

Over 800 mennesker er blitt drept i løpet av konflikten. ETA har blitt rammet sterkt de siste åra. Over 50 av medlemmene er arrestert.