Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her blir tiåringen reddet

Pallen hun satt på drev langs stri elv.

REDDET: Etter en halvtime ble tiåringen reddet av en forbipasserende som fikk skaffet båt. Foto: Nils Bernt Rinde
REDDET: Etter en halvtime ble tiåringen reddet av en forbipasserende som fikk skaffet båt. Foto: Nils Bernt Rinde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det hele kunne gått veldig galt da de to venninnene lekte med ball ved Mandalselva ved 1330-tiden tidligere i dag.

De mistet ballen og gikk til vannkanten for å plukke den opp igjen, skriver Lindesnes avis.

Den ene jenta gikk ut på en provisorisk flytebro som knakk og straks drev nedover den strie elva.  I en halvtime drev jenta nedover Mandalselva før hjelpen kom. Da var det en forbipasserende som så dramaet.
Joakim Jeger Hansen så jenta og fikk etterhvert ordnet en båt.

- Situasjonen var kritisk. Alt kunne skje. Vi hadde ikke tid til å vente på brannvesenets mannskaper. Elva er svært stri, iskald og jenta drev fort nedover på en europall som så vidt stakk over vannflaten, sier Hansen til Lindesnes Avis.

Da han fikk reddet henne over i båten hadde tiåringen sittet på pallen i en halvtime og drevet over tusen meter nedover en iskald elv.

Jenta skal ha sittet helt i ro på pallen og det var trolig det som reddet henne.
- Hun satt på pallen og dreiv i vannskorpa. Da hun ble reddet var hun fattet og vi mener at hun har opptrådte veldig klokt, sier politistasjonssjef i Mandal Bjart Gabrielsen til fvn.no.

— Hun hadde ikke de beste oddsene, sa politistasjonssjefen til fvn.no.

Jenta kom uskadd fra det hele, og ble kjørt hjem til foreldrene sine.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media