Her blir Tony Blair kalt krigsforbryter

Demonstrant klarte å komme seg inn på høring der den tidligere statsministeren redegjorde for sitt forhold til mediesjefen Rupert Murdoch.

STORMET HØRING: En demonstrant stormet Leveson-høringen i London og kalte Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair for krigsforbryter. Foto: Reuters/Scanpix
STORMET HØRING: En demonstrant stormet Leveson-høringen i London og kalte Storbritannias tidligere statsminister Tony Blair for krigsforbryter. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under den pågående Leveson-høringen i London vedrørende pressens etikk og arbeidsmetoder, ble den tidligere britiske statsministeren Tony Blair avbrutt av en demonstrant da han redegjorde for sitt nære forhold til blant andre mediemogulen Rupert Murdoch.

- Denne mannen bør pågripes for krigsforbrytelser, ropte mannen, som av avisa The Telegraph identifiseres som filmskaperen David Lawley Wakelin.

Korrupsjons-anklager Wakelin har laget flere filmer som kritiserer Storbritannias rolle i Irak-krigen.

Demonstranten fikk snakke relativt lenge og gjorde stor motstand da sikkerhetsvakter prøvde å få han til å forlate salen.

Wakelin viste til Blairs arbeid for den store investeringsbanken JP Morgan og mente han hadde fått betalt av dem for å være en Irak-krigen, og hevdet britene hadde hentet 20 millioner fra den irakiske banken.

- Han ble betalt seks millioner hvert år og blir det fremdeles. Mannen er en krigsforbryter, ropte Wakelin.

Etter at han ble lagt i bakken og deretter dratt ut av salen av sikkerhetsvakter, beklaget dommeren Brian Henry Leveson episoden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer