Her blir toppolitikeren konfrontert med sine egne hatmeldinger

- Vi blir «utryddet» i vårt eget land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/Expressen): Politikere i det høyrepopulistiske partiet Sverigedemokratene (SD) er mildt sagt i hardt vær om dagen.

Avsløringer om ekstreme kommentarer og bilder som har kommet den siste tida kan få negative konsekvenser for partiet når Sverige skal velge ny regjering på søndag.

Christoffer Dulny, leder for SD i Stockholm, er en av dem som har vært svært aktiv i kommentarfelt på ulike svenske hatsider som Avpixlat og Politiskt Inkorrekt.

Bak en anonym bruker har han skrevet rasistiske kommentarer, som Expressen nå har fått tilgang til.

- «Utryddet» i vår eget land «Selv om andelen fødsler blant muslimer har gått ned over en lengre periode, for eksempel i Sverige og Danmark, så spiller ikke det noen rolle når Sverige importerer nye muslimer i titusentall som kommer til å føde like mange barn som muslimene gjorde for 20-30 år siden.», skriver SD-lederen på Politiskt inkorrekt, som er forgjengeren til Avpixlat.

«Man kan ikke se bort ifra noe så viktig. Her i Sverige har vi fortsatt en masseinvandring som er utenfor vett og forstand, vi har såvidt begynt å bekymre oss for neste steg der vi blir «utryddet» i vårt eget land. Og vi betaler dem generøst både trygd og barnebidrag.», fortsetter han i kommentaren.

Han går også sterkt ut mot romfolk og mener at arabere har voldelige gener.

Konfrontert Hvis SD når målet sitt etter valget om en knapp uke, er sjansen stor for at Dulny blir riksdagsrepresenant.

Selv om han er snakkesalig på internett var det ikke mange ord Expressen fikk ut av ham da han ble konfrontert med en rekke hatkommentarer han har skrevet på sidene.

Se reaksjonen til SD-lederen i videoen øverst i saken!

Flere skandaler Det er ikke første gang en SD-politiker har skrevet rasistiske kommentater anonymt i nettforum.

I desember i fjor avslørte Expressen at den svenske toppolitikeren Marie Stensby også hadde skrevet hatmeldinger på Avpixlat.

Etter kommentarer som «Det ville nok vært best for verden om sjia- og sunnimuslimer tok livet av hverandre. Tenk hvilken frihetsfølelse det i så fall skulle være.», gikk Stensby av som politiker.

SDs toppolitiker i Halland, Catharina Strandqvist, har nettopp trukket seg fra valget etter at bilder av henne med et hakekors ble publisert.