USA-valg 2016:

Her blir Trump buet på utenfor valglokalet

Donald Trump stemte i New York.

BUET PÅ: Utenfor valglokalet i New York ble Donald Trump og kona Melania buet på av de oppmøtte folkemassene. Video: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): I likhet med Hillary Clinton, avga Donald Trump i dag sin stemme i hjembyen New York. Men i motsetning til motstanderen, fikk Trump en heller lunken velkomst av de oppmøtte massene.

Rundt klokka 11.00 lokal tid møtte Trump opp på Manhattan for å avgi sin stemme. Utenfor skolen, som for anledningen er gjort om til et valglokale, hadde store folkemengder møtt opp - og alle langt fra glade for å se presidentkandidaten.

Området var sperret av, men det forhindret ikke Trumps motstandere fra å vise hva de mente om kandidaten. Idet Trump og kona gikk ut fra valglokalet ble de møtt med hyling og buing fra store deler av massene.

Noen ropte «New York hater deg!», mens en gruppe bygningsarbeidere med Trump-klistremerker på hjelmene viste sin entusiasme. Inne i lokalet aksjonerte et antall toppløse demonstranter før Trump ankom, de ble geleidet ut av lokalet av sikkerhetsfolk.

Trump sa at det var en stor ære å få stemme, og la til at han følte seg trygg på utfallet. Han ble også spurt om han var redd for valgfusk, noe han ved en rekke anledninger har hevdet at foregår i stor skala.

- Vi er alltid bekymret for det, svarte han.

- Vi får se hva som skjer, vi får se hva som skjer. Det ser veldig bra ut. Akkurat nå ser det veldig bra ut. Det blir interessant. Tusen takk, sa den republikanske presidentkandidaten.

Tidligere på dagen ble en toppløs kvinne eskortert ut av det samme stemmelokalet. Hun ropte slagord mot Trump og og hadde skrevet «Trump, grab your balls» over hele overkroppen.