Her blir verdens største narko-konge tatt

Smuglet kokain for minst 60 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går arresterte brasiliansk politi 44 år gamle Juan Carlos Ramirez i byen Aldeia da Serra, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Colombianske Ramirez er ifølge politiet verdens største kokain-smugler, og amerikanske myndigheter mener han har smuglet tusenvis av tonn kokain til USA. Ramirez sammenlignes nå med notoriske Pablo Escobar, som ble skutt og drept i 1993.

- Han tok over etter Pablo Escobar, så i dag regner vi ham som den største smugleren i Sør-Amerika – ja til og med i verden. Han har levert stoff til Europa og USA, fortalte politioverbetjent Jader Saad på en pressekonferanse i går.God for mer enn 10 milliarder Amerikanske myndigheter mener Ramirez har vært aktiv i narkotikasmugling siden 1986 da han gjennom Cali-kartellet fikk innpass i den lukrative handelen. Fra midten av nittitallet skal Ramirez ha slått seg opp til å bli en av de virkelig store narkobaronene, og ifølge amerikanske anslag skal han ha en personlig formue på mer enn 10 milliarder kroner i dag.

Ramirez\' distribusjonssentral skal ha vært i New York. Ved hjelp av superraske båter og skipsbårne cargocontainere skal Ramirez apparat i første rekke ha smuglet tusenvis av tonn kokain til New York via Texas og California. Derfra skal narkotikaen blitt fraktet til New York for salg og distribusjon i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer