Her blir VM-reporteren befølt på direkten

- Dette er seksuell vold, sier arbeidsgiveren.

TRAKASSERT: Julieth González Therán (26) rapporterte fra fotball-VM for kanalen Deutsche Welle Español da hun ble overfalt av en mann som kysset henne. Therán sier til Bild at mannen utnyttet at hun var alene, men at hun ikke frykter et nytt overgrep. Video: Deutsche Welle EspañolVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Julieth González Therán (26), som jobber for Deutsche Welle Español, rapporterte direkte fra Moskva foran VM-åpningskampen mellom Russland og Saudi-Arabia, da en mann plutselig gikk fram, kysset henne og plasserte venstrehånda på brystet hennes, før han gliste til kameraet og ble borte.

Det hele var over på ett sekund.

- Sjikane

- Jeg sto på plassen i to timer uten å bli forstyrret, sier Therán, som er kolombiansk, men bor i Berlin, til den tyske storavisa Bild.

- Fyren utnyttet at jeg var alene. Så forsvant han, sier hun.

Therán fortsatte å rapportere etter opptrinnet, men synes på ingen måte at det er greit å bli befølt av en ukjent mann på direkten. Kort tid etter hendelsen postet hun videoen av den på Instagram, med teksten:

«Jeg er også fotballfan. Men det går en grense mellom glede og sjikane.»

- Nulltoleranse

Theráns sjef, Deutsche Welles sjefredaktør Ines Pohl, reagerer sterkt:

- Også her gjelder nulltoleranse. Overgrep som dette kan ikke aksepteres. Dette er ingen bagatellmessig forseelse, men seksuell vold.

Twitter uttaler DW:

ANTASTET: Den svenske Kanal 9-reporteren Isabel Boltenstern hadde en ubehagelige opplevelser utenfor Friends Arena i Stockholm. Hun ble antastet av flere da hun skulle rapportere fra finalen i Europaligaen. I ettertid har svensken vært svært krass på Twitter. Video: Isabel Boltenstern / Kanal 9. Foto: Tomas Leprince / Kvällsposten Vis mer Vis mer

«Seksuell trakassering er ikke OK. Det må opphøre. I fotball og andre steder.»

Neste gang Therán skal på skjermen, er under Tyskland-Sverige-kampen i Sotsji lørdag. Hun sier hun ikke frykter et nytt overgrep.

- Nei, tvert imot, sier hun til Bild.

- Feministhysteri

Men ikke alle er enige i at hendelsen var et overgrep. På sosiale medier kaller en kommentator kritikken «feministhysteri», mens andre mener kysset må ses på som en velkomstgest eller «kompliment».

- Dette er ikke morsomt. Det var ikke et kyss, det var et angrep uten samtykke, sier DW-kollega Cristina Cubas, ifølge BBC News.

Trakassering av kvinnelige sportsreportere er ikke uvanlig. I mars satte 52 brasilianske reportere i gang en kampanje der de fortalte om beføling og kyssing fra fans og utøvere, kalt #DeixaElaTrabalhar (#LaHenneJobbe).

- Sexistisk dritt

Andre kvinnelige VM-reportere overøses av negative kommentarer på sosiale medier. Tyske Claudia Neumann, som kommenterer for storkanalen ZDF er blitt trakassert på det groveste, men får massiv støtte fra arbeidsgiveren og kolleger.

- Det er galskap at man igjen må minne om hva slags sexistisk dritt dette er, skriver Julian Dörr i Süddeutsche Zeitung.

I fjor ble tennisspiller Maxime Hamou kastet ut fra French Open etter at han kysset en kvinnelig TV-reporter under et direktesendt intervju.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer