Adam Saleh:

Her blir YouTube-stjerna kastet av flyet: - Jeg begynner nesten å gråte

- Folkens, vi snakket et annet språk på flyet, og nå kastes vi ut, sier Saleh som filmer seg selv da han forlater flyet. 

SINT: YouTuber Adam Saleh snakket arabisk med sin mor under ombordstigning. I videoen hevder han at dette resulterte i at han ble kastet av flyet som skulle fra London til New York. Video: Twitter/ Adam Saleh Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha vært på turné i halvannen måned i Europa og Australia, skulle YouTube-stjerna Adam Saleh endelig komme hjem til sin mor i New York.

YouTuberen er fra New York, men har en mor som opprinnelig er fra Jemen. Før flyet fra London til New York lettet, ville han ringe sin kjære mor for å fortelle at han bare var noen timer unna.

Det som så skjedde, hadde han ikke forutsett.

- Rasister

I en video postet på Twitter står en fortvilt Saleh i midtgangen og protesterer mens han blir vist ut av flyet av personalet ombord.

- Andre passasjerer hørte at han snakket arabisk, og følte seg ubekvem og rapporterte det til flyvertene. Det resulterte at i han og en venn ble kastet ut av av kapteinen, sier norske Zain Waris, som var med på turneen til Saleh som DJ.

Waris var ikke på flyet, men forteller til Dagbladet at advokaten til Saleh er satt på saken. De vil saksøke flyselskapet, og forsøker nå å komme seg fra London med et annet selskap.

Kapteinen skal ha bedt de to gå ut av flyet for å prate med dem, og da de var ute, fikk de ikke komme tilbake på flyet. Årsaken skal ifølge YouTuberen være at andre passasjerer ble ukomfortable av at Saleh snakket arabisk på telefonen, og at to de snakket litt arabisk seg imellom.

- Vi blir kastet ut av flyet fordi vi snakket et annet språk. Dere er rasister, sier en tydelig sjokkert Saleh i videoen.

  • Se den kaotiske situasjonen i videoen øverst i saken.

- Jeg har lyst til å begynne å gråte nå, sier han videre.

- Forkastelig

Bare noen timer etter hendelsen har videoen gått viralt. På Twitter er den delt over 170 000 ganger, og likt av mer enn 90 000.

Turné-makker Waris sier at dette ikke er noe en bør forvente av et internasjonalt flyselskap.

- Jeg synes denne situasjonen er helt forkastelig. Dette kan ikke rettferdiggjøres på noen måter. Grunn til at vi er ute på reisefot konstant er for å nettopp promotere åpenhet og respekt for hverandre. Dette er budskapet vi bringer og promoterer under showet vårt, forteller Waris.

Han er glad for at videoen har fått så mye oppmerksomhet, og forteller at telefonen hans så vidt har vært stille siden videoen ble lagt ut.

Det var selskapet Delta Airlines som skulle frakte Saleh og vennen hans fra London til New York. De får massiv kritikk på sosiale medier for måten de håndterte saken.

Flyselskapet har måtte svare for seg på sin offisielle Twitter-side, etter mange henvendelser fra forskrekkede Twitter-brukere som anklager selskapet for diskriminering.

- To passasjerer ble fjernet fra dette flyet og senere booket om, etter at forstyrrelser i kabinen resulterte i at mer enn 20 andre passasjerer utrykte sitt ubehag. Vi foretar en full undersøkelse for å forstå hva som egentlig skjedde. Vi tar beskyldinger om diskriminering svært seriøst. Hos oss behandler vi andre mennesker med respekt, skriver selskapet.