Her blødde Frp

Bompengepartiene - og særlig Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) går hard utover Fremskrittspartiet i kommunene der de begge stilte til valg.

VANT I ALVER: Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) ble den nye kommunen Alvers største partie og får 22,2 av stemmene. Det er over alle forventninger, og vi er usedvanelig glade, fryktelig stolte og ydmyke over resultatet, sier leder av Alver FNB, Morten Klementsen til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VANT I ALVER: Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) ble den nye kommunen Alvers største partie og får 22,2 av stemmene. Det er over alle forventninger, og vi er usedvanelig glade, fryktelig stolte og ydmyke over resultatet, sier leder av Alver FNB, Morten Klementsen til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) er et parti de færreste hadde hørt om for under et år siden. Etter årets kommunevalg er partiet nå å finne i hele 11 kommuner.

I Oslo fikk partiet nesten 6 prosent av kommunens stemmer og i Bergen fikk det nær 17 prosent. I kommunen Alver, som slås sammen i januar, ble partiet kommunens største - med 22,2 prosent.

Samtidig har Frp gått ned i 9 av de 11 kommunene hvor FNB har stilt med lister.

Ydmyke og stolte

I kommunen Alver, som består av kommunene Radøy, Lindås og Meland, men som slås sammen til en kommune den 1. januar, gjør FNB det klart best av alle partiene som stilte til valg.

Partiet ender med 22,2 prosent av stemmene. Her får Frp 5,8 poeng, som anslås å være en tilbakegang på 7,5 prosent.

- 22,2 prosent! Det er over alle forventninger, og vi er usedvanlig glade, fryktelig stolte og ydmyke over resultatet, sier leder av Alver FNB, Morten Klementsen til Dagbladet.

- Hva tror du er grunnen til at dere gjorde det så godt i kommunen?

- Her i Alver, som nå skal opprettes som en ny kommune, er Nordhordlandsbrua betalt ned, og den hadde vi så å si dekket helt selv. Så varsles det en ny bompengering her, og da har folk fått nok. Nok er nok, sier Klemetsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer