HUSET: I dette huset bodde Andreas Lubitz sammen med sine foreldre. Dagbladets reporter, Therese Doksheim, kan melde om et voldsomt politi- og presseoppbud. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
HUSET: I dette huset bodde Andreas Lubitz sammen med sine foreldre. Dagbladets reporter, Therese Doksheim, kan melde om et voldsomt politi- og presseoppbud. Foto: Endre Vellene / DagbladetVis mer

Her bodde Andreas (28) hjemme hos mor og far

- Politi inne i huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MONTABOUR (Dagbladet): Da nyheten tikket inn tirsdag formiddag om at et Airbus A320-fly hadde styrtet i de franske alpene, var det få om noen som kunne forestille seg det dramaet som hadde utspilt seg på himmelen over Frankrike.

Andreas Lubitz (28) ble i dag navngitt som annenpiloten på Germanwings Flight 4U9525 - annenpiloten som låste sin kollega ute av cockpit og sendte flyet på kollisjonskurs med fjellsiden.

Politi i huset Pilotens navn er ikke kjent for etterforskerne i tilknytning til terrorvirksomhet, og det er heller ingenting som tilsier at flystyrten var en terrorhandling. Det sa etterforskingsleder Brice Robin på en pressekonferanse tidligere i ettermiddag.. 

- Jeg vil ikke kalle dette selvmord. Selvmord er noe man gjør alene. I dette tilfellet har vedkommende tatt med seg 150 personer, sier etterforskningslederen. 

Den 28 år gamle piloten og hans familie kommer fra den lille byen Montabour med 13.000 innbyggere - i Rhinen-området sørvest i Tyskland, om lag 20 kilometer fra Koblenz.

Dagbladets reporter kan i skrivende stund rapportere om at politiet er på stedet og også inne i huset til familien Lubitz. Det er et voldsomt presse- og politioppbud i den lille byen, og store områder er sperret av.

600 timer bak spakene Det har kommet fram begrenset med opplysninger om den 28 år gamle tyske piloten Andreas Günther Lubitz, bortsett fra at han har seks års flygerutdannelse fra Lufthansas eget utdanningssenter i Bremen og fra Phoenix i Arizona.

Ledelsen i Germanwings og Lufthansa kunne ikke gi noen forklaring på pressekonferansen i ettermiddag på hvorfor han hadde avbrutt utdannelsen halvveis og så fortsatt.

Han ble ansatt i Germanwings i september 2013, og hadde drøyt 600 timers flygetid med samme type Airbus 320, som han ifølge franske myndigheter selv styrte rett i fjellveggen.

Lubitz hadde en pendlerleilighet i Düsseldorf, men bodde fortsatt hjemme hos foreldre i den lille byen Montabaur i Rheinland Westphalen.

- Drøm om å fly Kameratene fra seilflyklubben i den lille byen, rykket i morges inn et minneord over hele fronten på sin egen hjemmeside. 

- Det var med bestyrtelse at medlemmene av LSC Westerwald i går fikk meldingen om at Germanwings rute 4U9525 har styrtet, skriver de i meldingen, som ble lagt ut før det ble kjent at det trolig var han som styrtet flyet.

- Andreas L. ønsket å virkeliggjøre sin drøm om å fly. Han begynte som seilflyelev og oppnådde å bli pilot på en Airbus A 320. Drømmen hans gikk i oppfyllelse, den samme drømmen som han nå - med sitt liv - har betalt så dyrt for. Vi vil aldri glemme Andreas.

- Stille og vennlig Ett av medlemmene i seilflyklubben sier at Lubitz ikke viste noen tegn til depresjon da han fornyet seilflylisensen sin sist høst.

- Han var glad for at han hadde fått jobben hos Germanwings, og han hadde det bra. Han ga en god følelse, sier Peter Ruecker, som har fulgt piloten mens han lærte seg å fly.

Ruecker beskriver Lubitz som en ganske stille, men vennlig ung mann.

Andrepiloten fikk sin seilflylisens da han var tenåring, og ble i september 2013 ansatt i Germanwings. Han skal ha pilotutdannelsen sin fra Lufthansas egen skole i Bremen. Mannen hadde 630 flytimer på Airbus A320, da han - i følge franske myndigheter - styrte flyet i katastrofen.