Her bodde Andreas (28) hjemme hos mor og far

- Politi inne i huset.

HUSET: I dette huset bodde Andreas Lubitz sammen med sine foreldre. Dagbladets reporter, Therese Doksheim, kan melde om et voldsomt politi- og presseoppbud. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
HUSET: I dette huset bodde Andreas Lubitz sammen med sine foreldre. Dagbladets reporter, Therese Doksheim, kan melde om et voldsomt politi- og presseoppbud. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MONTABOUR (Dagbladet): Da nyheten tikket inn tirsdag formiddag om at et Airbus A320-fly hadde styrtet i de franske alpene, var det få om noen som kunne forestille seg det dramaet som hadde utspilt seg på himmelen over Frankrike.

Andreas Lubitz (28) ble i dag navngitt som annenpiloten på Germanwings Flight 4U9525 - annenpiloten som låste sin kollega ute av cockpit og sendte flyet på kollisjonskurs med fjellsiden.

Politi i huset Pilotens navn er ikke kjent for etterforskerne i tilknytning til terrorvirksomhet, og det er heller ingenting som tilsier at flystyrten var en terrorhandling. Det sa etterforskingsleder Brice Robin på en pressekonferanse tidligere i ettermiddag.. 

- Jeg vil ikke kalle dette selvmord. Selvmord er noe man gjør alene. I dette tilfellet har vedkommende tatt med seg 150 personer, sier etterforskningslederen. 

Den 28 år gamle piloten og hans familie kommer fra den lille byen Montabour med 13.000 innbyggere - i Rhinen-området sørvest i Tyskland, om lag 20 kilometer fra Koblenz.

Dagbladets reporter kan i skrivende stund rapportere om at politiet er på stedet og også inne i huset til familien Lubitz. Det er et voldsomt presse- og politioppbud i den lille byen, og store områder er sperret av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.