Her bodde Frankrikes mest ettersøkte kvinne med terrorkjæresten

Politiet i intens jakt på Hayat Boumeddiene (26) etter flere dagers terror i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FONTENAY-AUX-ROSES / PARIS (Dagbladet): Hun skal være bevæpnet og farlig, og er fremdeles ikke tatt. Fransk politi og amerikanske FBI har i dag en storstilt jakt på etterlyste Hayat Boumeddiene (26), som mistenkes å ha deltatt i det siste dagers terrorangrep i Paris.

Dagbladet har i dag vært utenfor leiligheten hun delte med kjæresten Amedy Coulibaly, som denne uken skal ha drept en politikvinne og stått bak gisselaksjonen i en kosherbutikk i Paris.

- De var helt normale og snille folk. De kom og gikk og sa hei og ha det, det var alt. Jeg er veldig overrasket og sjokkert, sier en nabo til Dagbladet.

Hadde tatt gisler Da politiet i går slo til mot byens to gisselaksjoner; brødrene Koachi som hadde forskanset seg i et trykkeri øst i byen og Coulibaly som hadde tatt gisler i kosherbutikken, slo de også til mot parets leilighet.

BODDE SAMMEN:  Amedy Coulibaly (32) og Hayat Boumeddiene (26) bodde sammen i en leilghet i forstaden Fontenay-aux-Rouges sør for Paris. Fransk politi bekreftet i går overfor Dagbladet at de to var kjærester. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BODDE SAMMEN: Amedy Coulibaly (32) og Hayat Boumeddiene (26) bodde sammen i en leilghet i forstaden Fontenay-aux-Rouges sør for Paris. Fransk politi bekreftet i går overfor Dagbladet at de to var kjærester. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Leiligheten ligger i forstaden Fontenay-aux-Roses, som ligger en halvtimes kjøretur sør for paris. Politiet holdt i dag vakt utenfor leiligheten til paret, som ledd i en storstilt jakt på den ettersøkte kvinnen.

På postkassen i det rolige nabolaget står navnene som i dag er på alle avisforsider: Coulibaly og Boumeddiene.

Det er foreløpig uklart om Boumedienne deltok i gisselaksjonen, hvor fire gisler ble drept. Politiet opplyser til Dagbladet at de driver etterforskning i parets leilighet, men ønsker ikke å gi ytterligere detaljer. Naboer opplyser at de sist så paret for en uke siden.

TRENTE MED ARMBRØST: Hayat Boumeddiene og Amedy Coulibaly skal ha lært å skyte med armbrøst hos den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal. Dette bildet skal ha av Boumeddiene i 2010. Foto: Le Monde
TRENTE MED ARMBRØST: Hayat Boumeddiene og Amedy Coulibaly skal ha lært å skyte med armbrøst hos den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal. Dette bildet skal ha av Boumeddiene i 2010. Foto: Le Monde Vis mer

Boumedienne skal ha blitt sett sammen med Coulibaly så sent som torsdag kveld, dagen før gisselaksjonen i den jødiske matbutikken ved Porte de Vincennes, sier en kilde nær saken til Le Point.

Ifølge kilden utelukker ikke politiet at hun kan ha hatt en rolle i terroraksjonene.

Tett bånd Coulibaly og ettersøkte Boumeddiene giftet seg ifølge Le Monde i 2009, i en religiøs seremoni.

Politi-bildene som er frigitt av Hayat Boumeddiene, viser henne med utslått hår. Men hun skal den siste tiden ha gått med håret tildekket.

BODDE UTENFOR PARIS:  I dette leilighetskomplekset sør for paris, bodde Hayat Boumeddiene og Amedy Coulibaly. Coulybaly antas å stå bak drapet på en politikvinne i Montrouge, like etter terrorangrepet på Charlie Hebdo, og deretter gisselsituasjonen på en kosherbutikk, hvor fire personer ble drept. Foto: Christan Roth Christensen
BODDE UTENFOR PARIS: I dette leilighetskomplekset sør for paris, bodde Hayat Boumeddiene og Amedy Coulibaly. Coulybaly antas å stå bak drapet på en politikvinne i Montrouge, like etter terrorangrepet på Charlie Hebdo, og deretter gisselsituasjonen på en kosherbutikk, hvor fire personer ble drept. Foto: Christan Roth Christensen Vis mer

Boumeddienes kjæreste Coulibaly var venn med den yngste av de to terrorbrødrene som skal ha utført angrepet mot Charlie Hebdo onsdag. De to skal ha møttes i fengselet Fleury-Mérogis i 2005 eller 2006. Franske myndigheter har opplyst at Boumeddiene skal ha hatt 500 telefonsamtaler med den yngste brorens kone i fjor.

De mener derfor det var et tett bånd mellom de to parene.

Høy beredskap Da brødrene tok et gissel og forskanset seg på trykkeriet, krevde Coulibaly at de skulle bli løslatt - hvis ikke skulle han drepe alle gislene i kosherbutikken. Da gisselaksjonen var over, lå det fire døde personer igjen.

Coulibaly skal ha blitt radikalisert mens han satt i fengsel, mens Cherif Kouachi - den yngste broren - ble radikalisert etter de grusomme overgrepene fra det amerikanske Abu Grahib-fengselet i Irak ble kjent.

Av franske medier pekes terrordømte Djamel Beghal ut som deres mentor. Han ble dømt til ti års fengsel for å planlagt et terrorangrep mot den amerikanske ambassaden i Paris, og har sittet i husarrest i Frankrike. Mens Beghal satt i husarrest, skal den yngste broren og Coulibaly ha besøkt ham jevnlig. Også ettersøkte Boumeddiene skal ha besøkt den terrordømte mannen.

- Jeg så ryggen hans én gang. Jeg stilte ham spørsmål om religion mens vi to var i to forskjellige rom. (...) Det er naturlig at jeg aldri befinner meg i samme rom som en mann, sa hun i et avhør med politiet i 2010, ifølge Le Monde.

I dag ble det klart at det høyeste beredskapsnivået skal opprettholdes etter terrorangrepene og at Frankrike skal utplassere ytterligere 500 soldater i og rundt Paris.

Den høye sikkerheten er i dag merkbar i den franske hovedstaden.

Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet på Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer