Her bodde jenta (4) som ingen vet hvem er

Maria ble funnet i en romleir i Hellas på onsdag. Paret hun bodde hos er siktet for bortføring.

BORTFØRT? Onsdag denne uka slo gresk politi til mot en romleir utenfor byen Farsala. Ei fire år gammel jente ble funnet boende hos et par som ikke er hennes mor og far. Foto: AFP/Sakis Mitrolidis/NTB Scanpix
BORTFØRT? Onsdag denne uka slo gresk politi til mot en romleir utenfor byen Farsala. Ei fire år gammel jente ble funnet boende hos et par som ikke er hennes mor og far. Foto: AFP/Sakis Mitrolidis/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at gresk politi har funnet ei fire år gammel jente i en romleir utenfor byen Farsala i Hellas. Historien spredte seg raskt til medier i store deler av verden, og i dag har nyhetsbyråer sluppet de første bildene av huset hun bodde i i romleiren, melder Daily Mail.

Myndighetene vet svært lite om den vesle jenta som bare går under navnet Maria. Den lyse og blåøyde fireåringen snakker romfolkets språk, men langt fra flytende, ifølge den britiske avisa.

Internasjonal hjelp Greske myndigheter har bedt om internasjonal hjelp til å identifisere den fire år gamle jente som ble funnet onsdag denne uka, skrev Daily Mail i går.

Det går fram av en uttalelse fra gresk politi at jenta ble funnet i forbindelse med en større politiaksjon rettet mot romfolks angivelige ulovlige aktiviteter i landet.

Et par som bor i leiren - en 39 år gammel mann og en 40 år gammel kvinne, er arrestert og siktet for bortføring av fireåringen. Også Euronews melder om bortføringssiktelsen, og bringer levende bilder fra den aktuelle romleiren.

Liknet ikke Politiet festet seg ved at den lyse jenta slett ikke liknet det greske paret. I går viste en DNA-test at jenta ikke er i familie med paret som hadde henne boende hos seg. Politiet trekker fram at mannen og kvinnen har avgitt motstridende forklaringer på hvordan jenta havnet hos dem.

Den ene har uttalt at hun ble funnet inntullet i et teppe, den andre at hun ble overlevert dem av fremmede.

ROMLEIREN: Barn leker i romleiren i Hellas hvor gresk politi onsdag fant ei jente (4) som kan være bortført. Foto: AFP/Sakis Mitrolidis/NTB Scanpix
ROMLEIREN: Barn leker i romleiren i Hellas hvor gresk politi onsdag fant ei jente (4) som kan være bortført. Foto: AFP/Sakis Mitrolidis/NTB Scanpix Vis mer

- Hennes trekk kan tyde på at hun kommer fra Øst- eller Nord-Europa, sier politisjef i regionen, Panayiotis Tzavaras. Gresk politi har varslet Interpol for assistanse.

- Har 14 barn Etterforskere sier de også har funnet narkotika og uregistrerte våpen i romleiren hvor jenta ble funnet. Leiren ligger om lag 28 mil nord for Athen.

Ifølge politiet har det arresterte paret hevdet at de i alt har 14 barn, men har registrert ulikt antall barn på tre forskjellige kontorer i Hellas. Politiet fant tre mindreårige barn som bodde med dem i leiren. Det er ennå ikke verifisert av DNA-tester at dette er deres biologiske barn.

Den fire år gamle jenta blir nå tatt hånd om av den veldedige organisasjonen «The Smile of the Child». Organisasjonen sier i dag at de har søkt assistanse hos europeiske og globale interessegrupper for savnede eller misbrukte barn i håp om at de virkelige foreldrene hennes kan bli funnet.

Mistanke om ti andre barn Veldedighetsdirektør Costas Giannopoulos sier at jenta har gjennomgått medisinske undersøkelser.

- Vi er sjokkerte over hvor lett folk kan registrere barn som deres egne, sier han til tv-kanalen Skai TV.

- Det gjenstår mye mer å etterforske. Det finnes andre registrerte barn som ikke var å finne i leiren, og jeg tror politiet vil finne mye som ikke bare har med den bortførte jenta å gjøre, sier Giannopoulos.

HUSET: Disse beboerne står utenfor huset som den fire år gamle jenta bodde i i romleiren sammen med paret som nå er siktet for å ha bortført henne. Foto: AFP/Sakis Mitrolidis/NTB Scanpix
HUSET: Disse beboerne står utenfor huset som den fire år gamle jenta bodde i i romleiren sammen med paret som nå er siktet for å ha bortført henne. Foto: AFP/Sakis Mitrolidis/NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail har politiet nå satt i gang en bredere etterforskning. De mener at så mange som ti andre barn funnet i leiren utenfor Farsala kan være ofre for en menneskehandelring.

BLIR TATT HÅND OM: Fire år gamle Maria blir nå tatt hånd om av den veldedige organisasjonen «The Smile of the Child» i Hellas. Foto: AP/The Smile of the Child/NTB Scanpix
BLIR TATT HÅND OM: Fire år gamle Maria blir nå tatt hånd om av den veldedige organisasjonen «The Smile of the Child» i Hellas. Foto: AP/The Smile of the Child/NTB Scanpix Vis mer