Her bodde mor, barn og 29 katter

I dette huset - fullt av søppel og skitt - bodde to barn sammen med sin mor og 29 katter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Naboer skal ha kjent lukta og vært bekymret for barna i huset som ligger i et boligfelt i Stavanger.

Naboer skal ha meldt fra til barnevernet om at barna i familien ikke hadde det bra, men saken skal ha blitt undersøkt og henlagt.

Dagbladet fikk ikke kontakt med barnevernet i Stavanger i går.

Også Dyrevernnemnda i Stavanger har fått tips om at kattene i huset ikke hadde det bra.

-  Det er ille når vi kommer inn for å ta hånd om dyra, før menneskene er ivaretatt, sier Terje Lundø i Dyrevernnemnda i Stavanger, som på sitt neste møte vil diskutere om saken skal politianmeldes. Det er hittil funnet 29 katter som skal ha bodd i huset.

-  Vettskremte

-  Jeg har sett mye og vært borti mange forferdelige saker, men dette tar kaka. Her er det barn involvert, dyrene har vært innesperret og de har ikke fått mat, sier Kari Mills i Dyrebeskyttelsen i Stavanger.

De som har vært inne i huset forteller at det flyter med klær, matrester, søppel, sanitærartikler og katteavføring overalt.

 KJENTE STANK: Naboer skal ha kjent stanken og vært bekymret for barna i huset som ligger i et boligfelt i Stavanger.
KJENTE STANK: Naboer skal ha kjent stanken og vært bekymret for barna i huset som ligger i et boligfelt i Stavanger. Vis mer

Direktør for oppvekst og levekår i Stavanger, Bjørn Tungland kommenterer saken slik:

-  Dette er en tragedie for de det gjelder, og familien får nå hjelp, sier Tungland.

Han vil ikke bekrefte at barna har bodd fast i huset, eller hvor lenge forholdene har vært slik de var da huset ble forlatt.

-  På generelt grunnlag vil jeg si at ingen barn skal bo slik, og naboer eller andre voksne som har mistanke om at barn lever under uverdige forhold må melde fra til barnevernet, sier Tungland.

Bildene ble tatt i forrige uke, da huset skulle legges ut for tvangsauksjon. Da var familien allerede ute. Eiendomsmekleren som skulle besiktige huset før det ble lagt ut for salg, fikk sjokk:

Hvert eneste rom i husets tre etasjer var fullt av søppel.

Får kritikk

Barnevernet får nå kraftig kritikk for at de ikke har grepet inn tidligere.

Tungland vil ikke kommentere denne saken konkret, men innrømmer at barnevernet i oljebyen ikke alltid gjør jobben sin.

-  Barnevernet i Stavanger har hatt problemer med å oppfylle alle kravene som stilles til dem. Det har blitt bedre, men barnevernet har fortsatt et stykke igjen før det er på et akseptabelt nivå, sier Tungland.

TRAGISK: Hvert eneste rom i huset var fullt av søppel. Alle bildene ble tatt i forrige uke, da huset skulle legges ut for tvangsauksjon.
UVERDIGE FORHOLD: I huset fløt det med klær, matrester, søppel, sanitærartikler og katteavføring overalt.