Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her bodde sju gjester i natt

Flommen har rammet hyttetun i Nord-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flommen som raser i Nord-Trøndelag, har ikke bare rammet samferdselen hardt. På hytteanlegget Namsentunet i Grong er flere bygninger totalskadd etter å ha blitt oversvømt.

- Vi hadde sju overnattingsgjester der som måtte ut. I tillegg måtte de parkerte bilene deres taues - vi klarte så vidt å redde dem før vannet nådde motorene, forteller hyttetunets daglige leder og hovedeier Jon Ivar Moe til Dagbladet.

Kom ikke fram Selv ble han varslet om oversvømmelsen i 06-tida, men kom seg ikke opp til Namsentunet før i 10-tida, på grunn av flommen som i flere timer stengte E6 fullstendig ved Fossland, mellom Grong sentrum og hytteanlegget.

Nå gjenstår det å vente til vannet trekker seg tilbake før skadene kan fastslås. Men allerede nå er det klart at verdier for mangfoldige tusener av kroner er tapt.

- To overnattingshus og seks-sju såkalte opplevelseshus er rammet. Disse er også undergravd av vannet og har fått setningsskader, sier Moe.

Fortsetter driften Han opplyser at Namsentunet på tross av de omfattende skadene kan fortsette driften; anlegget består av to atskilte avdelinger, og den nyeste er uberørt av flommen.

- Men vi måtte kansellere et kurs og en konferanse som skulle vært holdt i dag; deltakerne kom seg ikke fram hit, sier Moe.

Nå står han foran en formidabel gjenoppbyggingsjobb.

- Vi kommer ut av det med beina på bakken. Det blir mye jobb, men jeg er glad ingen menneskeliv gikk tapt.

Oversvømmelsen skyldes at elva Namsen i løpet av de to siste dagene har steget til seks meter over normalnivå. Årsaken er ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat store nedbørsmengder kombinert med snøsmelting og isganger. Natt til i morgen ventes lavere vannivå som følge av mindre nedbør.