Her bomber USA-ledede bombefly IS-mål i grensebyen Kobani

Like ved den tyrkiske grensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til lørdag gikk bombefly i den USA-ledede koalisjonen til angrep mot Den islamske staten (IS) i den kurdisk-syriske byen Kobani.

Kobani, kalt Ain al-Arab på arabisk, ligger nær den tyrkiske grensa.

- Traff bygning IS skal ha forsøkt å innta Kobani i over en uke, og den britiske eksilorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier at minst 40 kurdiske krigere er blitt drept i kamper om byen og av selvmordsbombere de siste dagene.

Ifølge amerikanske myndigheter traff bombene en bygning og to bevæpnede militærkjøretøy brukt av IS. Øverst i saken kan du se video av angrepet.

Talsmann for Syrias Kurdish Democratic Union Party, Nawaf Khalil, hevder at IS senere utførte angrep i Kobani og skadet flere sivile.

400 000 på flukt Fly fra USA, Saudi-Arabia, Jordan og De arabiske emirater skal ha deltatt i bombingen. I tillegg til Kobani, skal også en bygning ved byen Hasakeh og en kontrollinstallasjon ved Minjeb blitt truffet under luftangrepet.

FN har varslet at så mange som 400 000 mennesker i Kobani kan prøve å flykte over grensa til Tyrkia.

Siden 8. august har USA gjennomført 190 flyangrep mot IS i Irak. Denne uka gikk de til angrep mot mål i Syria for første gang.

Natt til tirsdag angrep USA og fem arabiske land IS-mål i Syria med bombefly og Tomahawk-raketter for første gang.