Her bombes inntektskildene til IS

Russiske bombefly har aksjonert mot oljeinstallasjoner og infastruktur kontrollert av IS i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terroroganisasjonen skal tjene så mye som 40 milloner dollar i måneden på salg av olje, og angrepene kommer under en uke etter IS-aksjonen i Paris der 129 mennesker mistet livet.

Det er russiske myndigheter som informerer om bombetoktet, opplyser Reuters. De frigjorde også opptakene du ser øverst i saken der en lang rekke tankbiler og oljeinstallasjoner destrueres av det som skal være Su-34 bombefly.

- Skal jaktes
Tirsdag ble det også bekreftet at det var en bombe som var årsaken til at det russiske Metrojet-flyet styrtet over Egypt i oktober. Russlands president, Vladimir Putin, uttalte at de vil jakte ned dem som står bak hendelsen der 224 mennesker mistet livet.

Ifølge nyhetsbyrået har Russland trappet opp innsamlingen av etterretning fra Midtøsten den siste tiden, inkludert satelittovervåkning.

Store inntekter
Det er tidligere anti terrorismekoordinator, Daniel Benjamin, fra USAs utenriksdepartement som har estimert at IS fortsatt tjener så mye som 350 millioner kroner i måneden på oljeforretningen, skriver Reuters.

Den USA-ledede koalisjonen rapporterer også om en intensivert kamp for å slå til mot inntektskildene til IS.

- I Abu Kamal har vi blant annet destruert 116 tankbiler. Noe vi tror vil svekke ISILs evne til å transportere stjålet olje, fortalte den militære talspersonen, Steve Warren, til pressekorpset via videolink til Pentagon.

Putin vil samarbeide
Nyhetsbyrået Reuters melder at Putin har gitt den russiske marinen ordre om å etablere kontakt med det franske hangarskipet «Charles de Gaulle», og om å «behandle dem som allierte».

Han skal angivelig ønske å utvikle en samarbeidsplan med den franske marinen.