Her bombes kirkegården i Homs

FN uttrykker stor uro for situasjonen i den syriske byen. Se video av dagens bombeangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opprøret i Syria har snart vart i et år, og i løpet av de siste månedene har angrepene mot opprørsbyen Homs kommet tettere og tettere.

Journalister får imidlertid ikke dekke hendelsene i byen, men amatøropptak som det du kan se i videoen over blir lagt ut av syrere på sosiale medier.

Videoen over viser at en kirkegård i byen blir bombet. På kirkegården ligger flere av ofrene for det brutale regimet til Bashar al-Assad.

Som Dagbladet tidligere har skrevet, har det også kommet ut flere videoer og bilder som viser hvordan boligområdet blir utsatt for granatangrep fra Assads styrker.

FNs høykommisær for menneskerettigheter, Navi Pilay, konstaterte at det trolig er begått forbrytelser mot menneskeheten siden mars 2011 da hun redegjorde for FN i dag, skriver NTB.

- Overgrepene begått av syriske styrker har en karakter og et omfang som antyder at det trolig er begått forbrytelser mot menneskeheten siden mars 2011, sa hun i FNs hovedforsamling.

Særlig bekymret er hun for situasjonen i Homs.

- Jeg er spesielt forferdet over den pågående aksjonen i Homs. Ifølge pålitelige beretninger har den syriske hæren beskutt tett befolkede nabolag i Homs i det som ser ut som vilkårlige angrep på sivile områder, sa hun.

Syriske aktivister har i flere måneder bedt verdenssamfunnet gripe inn, men Russland og Kina har to ganger lagt ned veto mot fredsplaner i FNs sikkerhetsråd.

Analytikere har hevdet at dette kan oppfattes som et grønt lys til å begå flere overgrep for Assad og hans regime.