Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her bor 75 000 mennesker. Slik så det ut i ettermiddag

Nødnummeret 112 i Troms politidistrikt nede etter strømstans.

STRØMBRUDD: Slik så det ut i Tromsø torsdag ettermiddag. Her med utsikt mot tromsøbrua, ishavskatedralen og fjellheisen. Foto: Ane Dybdahl
STRØMBRUDD: Slik så det ut i Tromsø torsdag ettermiddag. Her med utsikt mot tromsøbrua, ishavskatedralen og fjellheisen. Foto: Ane Dybdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store deler av Nord-Norge ble rammet av strømbrudd etter at hovedkraftlinja til Nord-Norge falt ut klokka 15.05 i ettermiddag.

- Det er en stor 420 kilovolt-ledning. Den falt ut, trolig på grunn av uværet, sier kommunikasjonssjef Irene Meldal i Statnett til Dagbladet.

Klokka 16.34, halvannen time seinere, var strømmen tilbake i Troms og Finnmark, med unntak av Finnfjord og området rundt Tromsø, ifølge NTB.

112 ute av drift
Nødnummeret til politiet i Troms var også nede på grunn av strømstansen.

- Vi har ingen hendelser som er spesielt meldt inn på grunn av strømbruddet. Operasjonssentralen driftes som normalt, men vår 112-linje er ute av funksjon, så vi nås på 02800, sa operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til Dagbladet rundt klokka 16.00.

Klokka 16.40 opplyser politiet at nødnummeret nå fungerer igjen.

Fylkesmannen i Troms og Tromsø kommune har satt krisestab, og satte alle relevante deler av kommunen i kriseberedskap, skriver Nordlys.

- Vi prioriterer å forsikre oss om at alle kritiske enheter har strøm, og da spesielt sykehjem, sier Tromsø kommunes pressesjef Pål Jakobsen til avisa.

Usikkert Kommunikasjonssjef Irene Meldal i Statnett vet ikke hvor mange husstander som er berørt av strømbruddet.

- Vi jobber alt vi kan med å få strømmen tilbake der den fortsatt er borte, sa hun rundt klokka 16.00.

- Når vil den være tilbake?

- Det er det risikabelt å tippe på.

STRØMBRUDD: Her kjører bilene i et mørklagt Tromsø etter et strømbrudd i ettermiddag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
STRØMBRUDD: Her kjører bilene i et mørklagt Tromsø etter et strømbrudd i ettermiddag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer

- Vil det skje i løpet av dagen?

- Det kan jeg ikke si noe om, sier Meldal.

Beklager - Hvilke konsekvenser har denne strømstansen for innbyggere i Nordland, Troms og Finnmark?

- Det har vært mørkt for folk og bedrifter, sier hun og fortsetter:

- Vi beklager de ulempene dette medfører for folk og næringsliv, og gjør at det vi kan sørge for strømforsyningen kommer tilbake.

Universitetssykehuset Nord-Norge koblet til nødaggregater ved sykehusene i Tromsø, Harstad og Narvik.

- Her går driften som normalt, sier sykehusets kommunikasjonsrådgiver Fredrik Frantzen til NRK.

Ikke oversikt I Tromsø har strømmen vært borte siden 15.15.

Det bekrefter Lena Glosemeyer Fangel, kommunikasjonssjef i Troms Kraft overfor Nordlys.

- Vi har ikke fått oversikt over situasjonen. Alle alarmer er gått her nå og vi har også mistet strømmen. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart vi er oppdatert på hva som har skjedd, sier Fangel.

UVÆR: Det har blåst kraftig nord i landet i dag. Northland-bygget i Narvik er trukket med presenninger. Nå har store deler av presenning-taket blåst av. Foto: Stein Frode Ertzeid
UVÆR: Det har blåst kraftig nord i landet i dag. Northland-bygget i Narvik er trukket med presenninger. Nå har store deler av presenning-taket blåst av. Foto: Stein Frode Ertzeid Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media