Her bor Christoffers stefar

Bor fortsatt sammen med Christoffers mamma.

CAMPINGLIV: Ifølge et familiemedlem bor Christoffers mor og stefar og den lille babyen som ble født i januar i år i denne campingvogna et sted på Østlandet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
CAMPINGLIV: Ifølge et familiemedlem bor Christoffers mor og stefar og den lille babyen som ble født i januar i år i denne campingvogna et sted på Østlandet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor ble han dømt til seks års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge under særdeles skjerpende omstendigheter. Ifølge dommen skal mannen ha mishandlet sitt stebarn, åtte år gamle Christoffer fra Andebu i Vestfold. Gutten ble funnet død i sin seng 2. februar 2005. Han bodde sammen med sin mor (34) og den drapsdømte stefaren.

Tingretten slo fast at skadene var så alvorlige at gutten ikke kunne ha påført dem selv.

Stolte foreldre
I januar ble paret foreldre til en gutt. I en lokalavis på Østlandet står paret fram med det nyfødte nyttårsbarnet — som kom tre uker før termin. Til avisa forteller de at de var på juleferie i campingvogna, da vannet gikk.

Kvinnen skilte seg med Christoffers far i 2000. Våren 2004 flyttet hun og sønnen sammen med 38-åringen, og giftet seg i desember samme år. Kort tid etter blir åtteåringen funnet død i sin seng med alvorlige hodeskader, blåmerker på flere steder på kroppen og med papir i nese og munn.

Dagbladet har i flere dager forsøkt å få kontakt med paret. De disponerer en leilighet i en by i Vestfold. Ifølge nære familiemedlemmer benytter de leiligheten lite. I stedet bor de i lange perioder i campingvogn på Østlandet.

Da Dagbladet oppsøker campingplassen er den tilsynelatende forlatt. Men blant de mange vognene skimtes et enslig lys. Utenfor måker en kvinne snø. Hun bekrefter at hun er kona til den drapsdømte 38-åringen.

—?Jeg har ingen kommentar til saken. Du må ta kontakt med vår advokat, sier hun.

Får støtte fra familien
Drapsdømtes foreldre har hele tiden støttet sin sønn.

—?Han har aldri gjort noen noe vondt. Det er mange i byen som vil si det samme. Jeg tror ikke han kan ha gjort noe sånt, sier de til Dagbladet.

—?Hadde sønnen deres og Christoffer et godt forhold?

—?Gutten var flere ganger på besøk hos oss, og vi merket ikke noe uvanlig. Vi ble fortalt at han fikk juling av eldre gutter på skolen og at han var en selvpiner. Denne saken er fryktelig tragisk for alle som er involvert, sier de til Dagbladet.

I dommen fra tingretten avvises det at Christoffer pleide å skade seg selv.

38-åringen nekter straffskyld og har anket til lagmannsretten. Saken skal opp 21. april.

—?Det finnes ingen bevis, bare indisier, sier hans forsvarer, Brynjar Meling.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer