Her bor Helga Pedersen ulovlig

Innrømmer feil: - Dette er pinlig. Definitivt.

BOLIGEN: Ifølge Tana kommune bor fiskeriminister Helga Pedersen ulovlig i boligen hun og mannen kjøpte i Vestertana i 2005. Hun mangler den siste tillatelsen til å ta den i bruk etter at hun gjorde om hytta til bolig. Foto: Hans Arne Vedlog
BOLIGEN: Ifølge Tana kommune bor fiskeriminister Helga Pedersen ulovlig i boligen hun og mannen kjøpte i Vestertana i 2005. Hun mangler den siste tillatelsen til å ta den i bruk etter at hun gjorde om hytta til bolig. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TANA/OSLO (Dagbladet): Dagbladet kan i dag avsløre at fiskeriminister og Ap's nestleder, Helga Pedersen, bor ulovlig i huset hun og familien i dag bruker som bolig.

Hun og ektemannen mangler en siste godkjennelse, en såkalt ferdigattest eller en midlertidig brukstillatelse, for å bo lovlig i det 62 kvadratmeter store huset i fjæra i Vestertana.

Sommeren før hun ble statsråd i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering, kjøpte Helga Pedersen og mannen eiendommen de nå bor på. Der sto blant annet ei hytte på 50 kvadratmeter. Parets problem var at de ønsket å bruke hytta som bolig. Dette søkte de om, men fikk streng beskjed fra Tana kommune, i et brev datert 1. juli 2005, om at dette var uaktuelt før vann og avløp var sikret: «Etter det vi kjenner til har det aktuelle bygget verken innlagt vann eller avløp», skriver kommunen.

Det som bekymret kommunen var at hytta lå «innen for 100 metersbeltet til sjø» og befant seg på et landbruks- natur og friluftsområde, et såkalt LNF-område. I tillegg grenser eiendommen til et naturreservat, og Pedersen hadde søkt om å slippe kloakken ut i sjøen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer