Her bor pengemakten

609 millionærer på en bitte liten øy. Kartet viser hvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): På kartet over kan du se den geografiske fordelingen av landets 1000 største formuer, utfra årets ferske skattelister.

Det er en interessant oversikt fordi den viser hvor pengemakten er samlet i Norge. Ikke overraskende finnes de støste konsentrasjonene sørpå, med Trondheim, kystbeltet mellom Kristiansund og Ulstein på Nordvestlandet, Bergen, Oslo og Akershus på topp.

Nordpå er det langt mellom toppmillionærene. Bare to sogner til regionshovedstaden Tromsø. Og den aller nordligste på lista over veldig rike nordmenn heter Thorbjørn Mathisen og bor Havøysund i øykommunen Måsøy. Men man skal langt sørover for å finne øya med de feteste lommebøkene i landet.

GulløyaNesøya i Asker kommune er trolig det stedet i Norge med mest pengemakt samlet på ett sted. 21 av landets 1000 mest formuende har sine postkasser på den omlag tre kvadratkilometer store øya i indre Oslofjord.

Tilsammen forvalter de 21 en felles formue på svimlende 6,5 milliarder kroner. Men de er slett ikke alene om å være rike på øya. 609 av Nesøyas omlag 4700 innbyggere har millionformuer. Og 270 nesøyinger er oppført med en inntekt på over millionen i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer