Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her braser Stangelands yacht rett inn i en fortøyd seilbåt

Nå har han vært med på to «hendelige båt-uhell» det siste døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere stortingspolitiker og forretningsmann Magnus Stangeland var om bord på den 80 fot store yachten Laika, da den gikk på et skjær i Ulvøysund ved Lillesand i går formiddag. Yachten kjørte på feil side av sjømerkingen og grunnstøtte på skjæret.

- Vi feilnavigerte og gikk på land, forklarer Stangeland til Dagbladet via telefon, og legger til at han i dette øyeblikk passerer Færder Fyr om bord på den samme yachten.

Uhell nummer to At båten allerede er ute til sjøs igjen, er nesten det man kan kalle et lite under. For da Laika i går kveld skulle berges, skjedde det et nytt uhell.

Å få yachten løs fra skjæret, gikk problemfritt for seg, men å stoppe båten igjen ble vanskelig. Da braste den rett inn i en fortøyd seilbåt.

- Da den kom løs, kom den litt fort og var vanskelig å bremse opp. Vi var dessverre litt uheldige og traff en seilbåt. Den båten fikk skader i rekka, sier skipper Magnar Opdal på redningsskøyta til NRK.

Også da ble det gjennomført full inspeksjon.

- Seilbåten fikk ingen skader og seilte videre,hevder deriomt Stangeland overfor Dagbladet, men legger til at «det var litt uheldig det der».

GRUNNSTØTTE:
Yachten "Laika" på 80 fot gikk søndag morgen på et skjær like ved fiskemottaket i Ulvøysund i Blindleia.  


Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
GRUNNSTØTTE: Yachten "Laika" på 80 fot gikk søndag morgen på et skjær like ved fiskemottaket i Ulvøysund i Blindleia. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

Hvordan kunne det skje, Stangeland?

- Det spør jeg meg selv om også, men jeg har ingen gode svar.

Skal ikke skje Magnus Stangeland, som tidligere var president i Redningsselskapet, presiserer at det ikke var han som styrte båten da den kjørte på skjæret i går. Likevel omtaler han hendelsen som pinlig.

- Ja, sånt skal ikke skje. Man skal ikke gå på grunn, sier han, men tilføyer:

- Det har blitt framstilt som veldig dramatisk, men det var det ikke. Og alt er gjort etter reglementet i ettertid. Jeg vil kalle dette et hendelig uhell.

- Har du opplevd noe lignende tidligere?

PINLIG: Magnus Stangeland omtaler båtuhellene som pinlige.

Foto: Jo Straube / Dagbladet
PINLIG: Magnus Stangeland omtaler båtuhellene som pinlige. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer

- Nei, ikke med så stor båt...

Med en mindre båt?

- Ja, jeg har kjørt på grunn en gang tidligere da jeg var ute og fiska, innrømmer han blidt.

Stangeland tar nå altså sjøveien inn til Oslo. Når Dagbladet avslutter telefonsamtalen med et «kjør forsiktig», ler han godt og takker for det, men legger til at «han har da vært ute på sjøen før».

PÅ SJØEN IGJEN: Den tidligere presidenten i Redningsselskapet, Magnus Stangeland (til h.) forteller Dagbladet at båten "Laika" verken ble skadet i grunnstøtingen eller da hun kjasjet med en seilbåt i går, og at hun nå er ute til sjøss igjen, nærmere bestemt like utenfor Tjøme i Vestfold.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
PÅ SJØEN IGJEN: Den tidligere presidenten i Redningsselskapet, Magnus Stangeland (til h.) forteller Dagbladet at båten "Laika" verken ble skadet i grunnstøtingen eller da hun kjasjet med en seilbåt i går, og at hun nå er ute til sjøss igjen, nærmere bestemt like utenfor Tjøme i Vestfold. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media