Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her bremser bussjåføren rett foran toget. Da skjer dødssmellen

Tre drept og 30 skadd i turistbuss utenfor Bangkok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den fullsatte bussen med passasjerer i to etasjer var på vei fra Bangkok til ferieøya Koh Samet utenfor kysten, tre-fire timer unna .

Klokka var 07.30 lokal tid søndag og det var sollyst og oversiktlig der bussen skulle krysse jernbanelinja i Nakhon Pathom 65 kilometer fra sentrum av den thailandske hovedstaden.

Da skjer det fatale: på uforklarlig vis stopper bussen midt på jernbanelinja og blir truffet av toget.

Bussjåføren og to av passasjerene ble drept i det voldsomme sammenstøtet. Om lag 30 av de andre passasjerene er innlagt på sykehus med varierende alvorlighetsgrad, melder Bangkonk Post.

Avisa påpeker at dette var en ny dødsulykke på en av de mange usikrede planovergangene i Thailand.

- Utenriksdepartementet er kjent med at det har vært en bussulykke i Thailand. Etter det vi kjenner til skal ingen utenlandske borgere ha vært involvert i ulykken, opplyser pressetalsmann Rune Bjåstad i UD til Dagbladet.
 
Gasset - og bremset
To overvåkningskameraer har fanget opp fra to vinkler situasjonen i sekundene før og selve sammenstøtet.

Hvorfor sjåføren reagerte som han gjorde, vil forbli et ubesvart spørsmål.

 SMADRET:  Frontpartiet på turistbussen etter kollisjonen med toget. Foto: EPA/NTB Scanpix.
SMADRET: Frontpartiet på turistbussen etter kollisjonen med toget. Foto: EPA/NTB Scanpix. Vis mer

Opptakene fra det første kameraet i videoen tyder på at bussjåføren først har forsøkt å gi kraftig gass for å rekke over sporene da han ser toget på sin venstre side. Det kraftige eksosrøyken tyder på at han har tråkket gassen i bånn.

Så kan han ha oppdaget at han ikke rekker over likevel, og tråkker inn bremsen. Bremselysene bak på bussen kan indikere det.

I venstrekjørte Thailand sitter sjåføren på høyre side, og de foreløpige rapportene sier ikke noe om har hatt noe som forstyrret utsikten på sin høyre side.

 

 ÅSTED:  Ulykken skjedde klokka 07.30 søndag morgen i Nakhon Pathom, 65 kilometer fra Bangkok sentrum. Foto:  EPA/NTB Scanpix.
ÅSTED: Ulykken skjedde klokka 07.30 søndag morgen i Nakhon Pathom, 65 kilometer fra Bangkok sentrum. Foto: EPA/NTB Scanpix. Vis mer