Her brenner sju hester inne

Hestepasser satt våken, men sjanseløs da lynet slo ned i Hølen.

 EKSPLOSIVT:  Stallen på Langerud i Hølen ble overtent og brant ned på kort tid i morges. Foto: KJERSTI HALVORSEN, MOSS AVIS.
EKSPLOSIVT: Stallen på Langerud i Hølen ble overtent og brant ned på kort tid i morges. Foto: KJERSTI HALVORSEN, MOSS AVIS.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): På tross av at en leietaker på gården satt våken i natt av frykt for lyn og torden, skjedde alt så fort at dyrene var sjanseløse i den eksplosive brannen.
Alle sju hestene som sto inne for natten i denne stallen på Hølen i Vestby kommune, brant inne.

- Brannårsaken er ikke konstatert, men det var et forferdelig uvær over hele distriktet her i natt med lyn- og tordenskrell i flere timer.
- Så det er sannsynlig at brannårsaken kan være lynnedslag, sier operasjonsleder Anders Oksvold ved Follo politidistrikt til Dagbladet.

Gikk ute og ble reddet
Dyretragedien skjedde på Langerud gård, der et ektepar i 40-årene leier ut stallplass til andres hester. Det var en tredje person, som bor i en annen bygning på gården, som satt våken, men likevel var sjanseløs til å redde hestene.

To hester som gikk ute på beite, ble ikke skadet.

Brannvesenet fikk den første meldingen fra gården like før klokka 05.20.

- Da politiet var på stedet 05.35 var brannmannskapene i gang med slokking. Men stallbygningen var allerede overtent, sier operasjonsleder Oksvold.

Ingen av de andre bygningene på gården ble skadd.