Her «briter» de seg ut

17 briter utkledd som nonner arrestert på Kreta.

I EVAS DRAKT: Iført håndjern, lenket sammen to og to, ble de 17 nonnekledde britiske turistene ført inn i retten i dag. Foto: AP/Image Photo Services/SCANPIX
I EVAS DRAKT: Iført håndjern, lenket sammen to og to, ble de 17 nonnekledde britiske turistene ført inn i retten i dag. Foto: AP/Image Photo Services/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det var natt til hviledagen søndag ordenspolitiet på den greske øya Kreta gjorde storfangst av geistelig karakter.

I feriebyen Malia, kjent for syndig fyll og spetakkel om sommeren, hadde en stor gruppe britiske menn kledd seg ut som nonner - enkelte med frekt undertøy under drakten. Dette ble ansett som både provoserende og skandaløst, og i alt 17 menn i nonnedrakt, i aldersgruppen 18 - 60, havnet i arresten.

Britiske turister har de siste årene fått et heller ukristelig rykte på seg for å være langt fra andektige turister på greske øyer. Derfor har myndighetene blitt mer pietistiske i lovanvendelsene mot bråkmakere på byen.

I dag ble samtlige  ført inn i retten, tiltalt for å ha skapt skandale ved provoserende handlinger og for å ha misbrukt en uniformstype. De 17 tiltalte mennene hadde alle på seg nonnedraktene de ble arrestert i, siden de har vært i arresten frem til i dag.

Men i retten valgte påtalemyndigheten om å droppe anklagene, og samtlige kunne traske ut i guds frie natur som mannlige britiske nonner, snytt både for skjenne- og søndagspreken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer