Her «briter» de seg ut

17 briter utkledd som nonner arrestert på Kreta.

I EVAS DRAKT: Iført håndjern, lenket sammen to og to, ble de 17 nonnekledde britiske turistene ført inn i retten i dag. Foto: AP/Image Photo Services/SCANPIX
I EVAS DRAKT: Iført håndjern, lenket sammen to og to, ble de 17 nonnekledde britiske turistene ført inn i retten i dag. Foto: AP/Image Photo Services/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Det var natt til hviledagen søndag ordenspolitiet på den greske øya Kreta gjorde storfangst av geistelig karakter.

I feriebyen Malia, kjent for syndig fyll og spetakkel om sommeren, hadde en stor gruppe britiske menn kledd seg ut som nonner - enkelte med frekt undertøy under drakten.

Dette ble ansett som både provoserende og skandaløst, og i alt 17 menn i nonnedrakt, i aldersgruppen 18 - 60, havnet i arresten.

Britiske turister har de siste årene fått et heller ukristelig rykte på seg for å være langt fra andektige turister på greske øyer. Derfor har myndighetene blitt mer pietistiske i lovanvendelsene mot bråkmakere på byen.

I dag ble samtlige  ført inn i retten, tiltalt for å ha skapt skandale ved provoserende handlinger og for å ha misbrukt en uniformstype. De 17 tiltalte mennene hadde alle på seg nonnedraktene de ble arrestert i, siden de har vært i arresten frem til i dag.

Men i retten valgte påtalemyndigheten om å droppe anklagene, og samtlige kunne traske ut i guds frie natur som mannlige britiske nonner, snytt både for skjenne- og søndagspreken.

SLAPP SKJENNEPREKEN: Turistene ble arrestert natt til søndag, og var tiltalt for å ha skapt skandale ved provoserende handlinger, og for å ha misbrukt en uniformstype. Men i retten valgte påtalemyndighetene å droppe tiltalen, og slippe dem fri. Foto: EPA/STEFANOS RAPANIS/SCANPIX
SLAPP SKJENNEPREKEN: Turistene ble arrestert natt til søndag, og var tiltalt for å ha skapt skandale ved provoserende handlinger, og for å ha misbrukt en uniformstype. Men i retten valgte påtalemyndighetene å droppe tiltalen, og slippe dem fri. Foto: EPA/STEFANOS RAPANIS/SCANPIX Vis mer