Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her bruker mannen pepperspray mot Trump-tilhengerne. I folkemengden blir en åtte og elleve år gammel jente truffet

Demonstranter barket sammen i California.

 PEPPERSPRAY:  En mannlig Trump-motstander tok fram en boks med pepperspray, og brukte den mot Trump-tilhengerne. I folkemengden sto det to unge jenter, åtte og elleve år gamle, og ble truffet av det tårefremkallende middelet. Foto: Leonard Ortiz via AP / NTB Scanpix
PEPPERSPRAY: En mannlig Trump-motstander tok fram en boks med pepperspray, og brukte den mot Trump-tilhengerne. I folkemengden sto det to unge jenter, åtte og elleve år gamle, og ble truffet av det tårefremkallende middelet. Foto: Leonard Ortiz via AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da tilhengere av Donald Trump og motstandere av den kontroversielle republikanske presidentkandidaten konfronterte hverandre under en demonstrasjon i Anaheim i California, endte det med tårer for flere av Trump-tilhengerne tirsdag.

Etter hvert som stemningen ble mer og mer amper, kokte det over for noen.

Brukte pepperspray mot folkemengden En mannlig Trump-motstander tok fram en boks med pepperspray, og brukte den mot Trump-tilhengerne. I folkemengden sto det to unge jenter, åtte og elleve år gamle, og ble truffet av det tårefremkallende middelet.

Bildet øverst i saken viser klart og tydelig øyeblikket da Trump-motstanderen sprayer folkemengden med peppersprayen.

Ifølge en polititjenestemann på stedet, løp mannen fra stedet kort tid etter, og det er uvisst om han senere ble pågrepet av politiet.

Ingen skal ha blitt alvorlig skadd under demonstrasjonen som ble holdt utafor rådhuset i Anaheim. I alt fem personer skal ha blitt utsatt for peppersprayen.

Om det bare var mannen på bildet som brukte peppersprayen, er også uvisst. I videoen i denne artikkelen hører man klart og tydelig flere personer som truer med å bruke blant annet pepperspray.

Ville fordømme Trump Trump-tilhengerne demonstrerte mot kommunestyret i byen fordi de skulle stemme over hvorvidt Anaheim skulle fordømme Trump for hans skarpe retorikk, ifølge The Guardian.

Forslaget lokalpolitikerne skulle stemme over, slo fast at Trumps uttalelser har blitt oppfattet som svært støtende av mexicanere, muslimer og andre grupper og at uttalelsene står i sterk strid til den amerikanske grunnlovens prinsipper og Anaheims «grunnleggende prinsipper om inkludering og vennlighet».

Én av Trump-tilhengerne som ble truffet av peppersprayen, var Linda Reedy, som hevder overfor Los Angeles Times at henne og hennes venner ble angrepet av en Trump-motstander.

- Har andre ting å tenke på Da Reedy forsøkte å få mannen vekk, begynte plutselig tårene og renne.

- De er så ute av kontroll, sier Reedy om Trump-motstanderne.

- Jeg er så lei av sinnet i dette landet, legger hun til.

Reedy fortalte også lokalavisa Orange County Register at hun betrakter det foreslåtte vedtaktet som «u-amerikansk».

- Jeg er Trump-tilhenger, men jeg er her for å støtte ytringsfrihet. Anaheim har andre og viktigere ting å tenke på, sier hun.

Hele Norges coronakart