Her brukes det norske FM-utstyret i Afrika

Malawi fikk de norske FM-senderne gratis. Plan International jubler over mulighetene til å forhindre barneekteskap.

FM-RADIO: Ved hjelp av norsk utstyr, kan innbyggerne i Malawi bruke radioen i langt større grad enn tidligere. Foto: Plan International Norge
FM-RADIO: Ved hjelp av norsk utstyr, kan innbyggerne i Malawi bruke radioen i langt større grad enn tidligere. Foto: Plan International Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norsk FM-utstyr er nå i bruk i Malawi.

Det var som en del av et bistandsprosjekt drevet av Plan Norge at mye norsk radioutstyr, inkludert 14 FM-transmittere, ble pakket i en container og sendt til Malawi i fjor. Utstyret er det samme som ble brukt til å drifte det norske FM-nettet før det ble slukket i desember i 2017.

Utstyret er nå tilbake i bruk, og Plan Norge forteller Dagbladet at nytteverdien i Malawi er stor. Det er ungdomskanalen Radio Timveni som nå bruker utstyret. Kanalen sender store deler av dagen, og drives av og for ungdommer.

I tillegg til ordinær radiovirksomhet, driver Timveni opplysningsarbeid rundt barneekteskap og barnegraviditeter i Malawi.

Barneekteskap

Plan Norge forteller at behovet for god radiodekning i Malawi er stort.

- Malawi er et fattig land, hvor mange ikke kan lese skikkelig. Radioen er helt avgjørende for å drive holdningsskapende arbeid. Radioutstyret fra Norge sørger for at Malawi har gått fra 40 til omtrent 100 prosent radiodekning, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

Fra å ha ligget på topp ti-listen over land med høyest andel barneekteskap har Malawi nå forbudt ekteskap før fylte 18 år. Det er særlig dette forbudet Plan Norge håper det norske radioutstyret skal bidra til å spre informasjon om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer