Borgerkrigen i Syria:

- Her brukes etsende og brennende våpen. Ingen av dem skiller mellom de 250 000 sivile og soldatene

Kampen om Aleppo raser. Det syriske regimet tror at massiv bombing kan gi dem tilbake kontrollen over byen.

TAR ALDRI SLUTT: Denne uka skulle det være våpenhvile i Syria, men innbyggerne i det opprørskontrollerte Aleppo opplever i stedet voldsomme bombetokter. Situasjonen i byen er prekær. Foto: Ameer Alhalbi / AFP Photo / NTB Scanpix
TAR ALDRI SLUTT: Denne uka skulle det være våpenhvile i Syria, men innbyggerne i det opprørskontrollerte Aleppo opplever i stedet voldsomme bombetokter. Situasjonen i byen er prekær. Foto: Ameer Alhalbi / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka skulle våpenhvilen inntre i Syria: Livsviktig humanitær hjelp skulle komme til de mange millioner hjemløse syrerne i Øst-Aleppo, Homs, Douma og andre byer og bydeler som har vært beleiret og bombet i måneder og år. Omsider skulle innbyggerne få senke skuldrene noen dager, med visshet om at det ikke ville bli noen bombing.

Sånn ble det ikke. I stedet har den opprørskontrollerte østlige delen av Aleppo blitt bombet massivt av russiske og syriske fly. Flere hundre sivile fryktes drept.

- Situasjonen ser verre ut enn noensinne, sier Jan Egeland.

Kamp om Aleppo

Han er FNs mann for humanitære saker i Syria, og jobber nå kontinuerlig for å få en slutt på den voldsomme bombinga av det opprørskontrollerte Aleppo i øst.

- Samarbeidet og tilliten mellom russerne og amerikanerne brøt sammen, og da gikk den syrisk-russiske siden i gang med det de mener kan bli sluttoppgjøret om kontrollen av Aleppo. Der er de tydelig villige til å bruke ethvert middel, sier Egeland.

Han fortviler, men nekter å gi opp. Håper og tror at forhandlinger vil føre til en ny våpenstillstand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer