- Her bruser de med sine gamle fjær. Herregud, de har lidd av ADHD hele livet

Per Fugelli ber alle lytte til Frank Sinatra.

ADVARER: Per Fugelli advarer mot å skape et forventningspress om at idealet er at man skal jobbe etter pensjonsalder: - Fra vi blir født til vi dør, så er vi gåtefullt ulike. Derfor må vi gjøre som Frank Sinatra synger: «Do it my way», sier han. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ADVARER: Per Fugelli advarer mot å skape et forventningspress om at idealet er at man skal jobbe etter pensjonsalder: - Fra vi blir født til vi dør, så er vi gåtefullt ulike. Derfor må vi gjøre som Frank Sinatra synger: «Do it my way», sier han. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Her bruser de med sine gamle fjær. Herregud, de har lidd av ADHD hele livet, men de må for faen ikke rope etter alle oss andre, sier professor i sosialmedisin Per Fugelli til Dagbladet.

Han sikter til Dagbladets intervju med Astrid Nøklebye Heiberg (79), Carl I. Hagen (71), Nils Arne Eggen (73) og Anne Marie Ottersen (70), hvor de forteller om deres behov for å jobbe selv om de har nådd pensjonsalder (Pluss-sak).

- For mange som går ut av arbeidslivet kan det være kort vei til ensomhet og depresjon, særlig hvis man er alene. Jobben er et viktig treffsted, og noe som gir struktur, sier statssekretæren i Helse- og omsorgsdepartementet i et intervju med Dagbladet Endelig Fredag (Pluss-sak) i dag.

Vil heve aldersgrensen I år har regjeringen med den nye arbeidsmiljøloven hevet allmennaldersgrensen fra 70 til 72 år. Det er dessuten foreslått å endre aldersgrensen for autorisasjon av helsepersonell fra 75 til 80 år. Nøklebye Heiberg håper forslaget går gjennom, og får støtte av Carl I. Hagen.

- Jeg er helt enig med Astrid. Det er derfor jeg i årevis har snakket om at vi må fjerne 70-årsgrensa, sier Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.