Storbritannia:

Her bryter de reglene

Londonere hedret helsepersonell, men kan ha bidratt til å spre smitte.

FOR TETT: Unge og gamle innbyggere i London stimlet til på Westminster Bridge i går for å hylle helsepersonell i frontlinjen. Problemet er bare at de brøt avstandsreglene. Hyllesten kan i verste fall ha ført til en smittedigel og medført til spredning av coronaviruset. Foto: Skjermdump Twitter/d_rafi1
FOR TETT: Unge og gamle innbyggere i London stimlet til på Westminster Bridge i går for å hylle helsepersonell i frontlinjen. Problemet er bare at de brøt avstandsreglene. Hyllesten kan i verste fall ha ført til en smittedigel og medført til spredning av coronaviruset. Foto: Skjermdump Twitter/d_rafi1 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spanjolene, italienerne og nordmenn har klappet for helsepersonell fra balkongene sine. Denne uka tok en rekke londonere seg til Westminster bridge og gjorde det samme, skriver Independent.

Med avstand, men likevel for nærme hverandre brøt de mange frammøtte reglene for sosial distanse, mens de klappet for alle som jobber langs frontlinjen med de syke og coronasmittede i England.

Antall smittede i Storbritannia har økt kraftig den siste tiden. Statsminister Boris Johnsen, som for ei drøy uke siden var alvorlig syk av viruset, har takket helsearbeiderne for at de reddet livet hans.

Altfor tett

Flere bilde og videoer av sammenkomsten er delt i sosiale medier.

Turnuslege Damir Rafi er blant dem som har lagt ut opptak av seansen på Twitter, og sier at han ble satt ut av mangelen på sosial distanse han ble vitne til under sammenkomsten på Westminster Bridge.

Mens de fleste engelskmenn gjorde som andre europeere, og klappet fra sin egen bolig, stimlet londonere i hopetall for å gjøre det samme på Westminster Bridge.

- Folk som står på brua er tydeligvis ikke to meter fra hverandre - eller utenfor sine egne hjem, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer