Her bryter de seg inn til pingvinene

Politiet frigir overvåkningsvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at tre pingvinkyllinger hadde blitt stjålet fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Det ble samtidig kjent at overvåkningskameraet viste at det var russ som hadde tatt seg inn på området.

Politiet har nå valgt å offentliggjøre denne overvåkningsvideoen som viser innbruddet.

For hvert eneste minutt pingvinene er ute i det fri, svinner håper om å finne dem i live. Pingvinkyllingene er avhengig av næring og varme fra sine foreldre.

Pingvinene har nå vært borte fra Atlanterhavsparken i over 40 timer, og de er trolig ikke lenger i live.

- For vår del begynner håpet å forsvinne, sa daglig leder i Atlanterhavsparken, Tor Erik Standal, til Dagbladet tidligere i dag.

Fire personer siktet Fire personer er nå siktet etter udåden. Skovly understreker at saken vil bli videre etterforsket utover ettermiddagen.

- De er siktet etter dyrevelferdsloven § 14 b: å «hensette dyr i hjelpeløs tilstand», sier Skovly til Dagbladet.

Politiadvokat Yngve Skovly sier til Dagbladet at det ikke er noen spesiell grunn til at videoen nå blir sluppet.

- Så lenge det ikke er noen betenkeligheter med det, så frigjør vi bilder. Det er såpass stor interesse. Det er ellers ingen store utvikling i saken, sier han.

Innrømmer å ha vært på stedet De fire siktede ble pågrepet og tatt inn til avhør, før de ble løslatt i dag.

- I tillegg til avhør har vi ransaket dem, og tatt beslag i noen mobiltelefoner, sier Skovly.

Overvåkningsvideoer fra Atlanterhavsparken viser personer som er inne på området. Det er mulig at noen av de bærer noe med seg, men vi presiserer at kvaliteten på opptaket er av en slik art at det ikke mulig å fastslå med 100 prosent sikkerhet, sier Skovly.

Alle de fire siktede erkjenner å ha vært innenfor gjerdet og at de har gått ned til området der pingvinene holder til, men sier de ikke har stjålet pingvinene.

Det er også hentet ut bilder fra beslaglagte mobiltelefoner, som vil bli gjennomgått. Det vi l også bli foretatt flere avhør i saken.

Dramatisk pågripelse Advokat Axel Lange er oppnevnt som forsvarer til en av de som er siktet i saken. Han forteller at hans klient, en mann på 18 år, erkjenner å ha vært på området, men at han ikke erkjenner å ha tatt noen pingviner.

- Han kjenner ikke til at pingvinene ble tatt, eller hvem som har tatt dem. Han føler seg satt i en skikkelig skvis, sier Lange til Dagbladet.

Han forteller videre at hans klient opplevde pågripelsen som dramatisk.

- Han er ikke hengt ut med navn, men han ble hentet med stort politioppbud natt til i dag. Da hadde han noen timer i forveien tilbudt seg å komme inn for å avgi forklaring, så han føler seg litt dårlig behandla, sier han.

Politiet ønsker fortsatt tips om saken på 02800.