Her bryter han fartsgrensa på motorveien - på skateboard

Nå leter tysk politi etter skateren som holdt 100 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tysk politi er nå på jakt etter mannen som brøt fartsgrensa på motorveien mellom Ulm og Stuttgart - på rullebrett.

Iført rød og svart beskyttelsesdrakt og hjelm blir skateren filmet mens han kommer opp i en fart på 100 km/t på en veistrekning med 80-sone, skriver Der Spiegels engelske nettversjon. 

Den halsbrekkende stuntet blir hovedsaklig filmet av en kameramann som sitter bakpå en motorsykkel. Andre deler av strekket filmes det via et kamera montert på skaterens hjelm.

Videoen ble lagt ut på nettet allerede i juni, men det gikk flere uker før politiet ble gjort oppmerksomme på villmannskjøringen.

Onsdag denne uken ble YouTube-videoen sendt på tyske tv-kanaler.

Nå risikerer den vågale skateren å miste lappen, samt en heftig bot for å ha kjørt for fort og for å ha skapt trafikkfarlige situasjoner. I videoen passerer rullebrettkjøreren flere personbiler på motorveien.

- Vi har sendt ut en etterlysning og har mottatt informasjon som gir oss en idé om hvem denne mannen er, sier Uli Stöckle, talsperson for politiet i Göppingen, til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge det tyske magasinet Stern er den mystiske mannen kjent i skateboard-miljøet som en profesjonell stuntmann.

Her bryter han fartsgrensa på motorveien - på skateboard

Vanligvis er det ikke fartsgrense på tyske motorveier. YouTube-skateren passerte imidlertid en strekning i Göppingen, 40 kilometer fra Stuttgart, der det er 80-sone.