Her bryter politiker-toppene smittevernet

Res Publica tar på seg ansvaret for at Espen Barth Eide (Ap), Kari Elisabeth Kaski (SV) og Ola Elvestuen (V) brøt smittevernet. - Vi beklager veldig, sier forlagssjefen.

BRUDD: Dette bildet, med sju personer på scenen samtidig, er brudd på smittevernreglene i Oslo. Forlaget beklager at Kari Elisabeth Kaski, Heikki Holmås og Espen Barth Eide ble stilt i denne situasjonen. Foto: Instagram
BRUDD: Dette bildet, med sju personer på scenen samtidig, er brudd på smittevernreglene i Oslo. Forlaget beklager at Kari Elisabeth Kaski, Heikki Holmås og Espen Barth Eide ble stilt i denne situasjonen. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere utviklingsminister Heikki Holmås (SV) lanserte sin nye bok på et utested i Oslo torsdag.

Fysisk til stede på det ellers digitale arrangementet var blant andre tidligere Ap-statsråd Espen Barth Eide, SV-topp Kari Elisabeth Kaski, og tidligere klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen (V). De tre deltok i paneldiskusjon.

- Arrangementet holdt seg strengt til smittevernreglene, og det var aldri mer enn fem til stede på scenen under sendingen. Debatten var oppdelt i bolker. Alt dette var akkurat som det skal være for digitale arrangementer som dette, sier Espen Barth Eide, til Dagbladet.

Brudd

Etter gjennomført arrangement stilte politikerne opp på bilde sammen med forfatteren Holmås på scenen.

Der gikk det galt.

- Da det ble tatt et bilde helt til slutt kom to til opp, og tross avstand skulle ikke det ha skjedd. Så å delta på det bildet var feil, men å delta på arrangementet ellers var slik jeg kan forstå helt innafor, sier Barth Eide.

Han la selv ut bildet på Instagram men slettet det etter kort tid.

- Vi må alle passe på, og det prøver jeg virkelig helt intenst å gjøre hele tida, sier Barth Eide.

Ola Elvestuen har ikke besvart Dagbladets henvendelse.

- Det gikk veldig fort med bildet, jeg var så opptatt av å holde ometeren at jeg ikke rakk å tenke på hvor mange som var på scenen, sier Kaski til Dagbladet.

Anbefalte avlysning

Oslo kommune skriver følgende om arrangementer i hovedstaden under tredje smittebølge.

«De som er til stede på arrangementet skal kunne holde minst to meters avstand i alle retninger til andre som ikke er i samme husstand».

Og:

«I situasjoner der man ikke kan opprettholde to meters avstand, skal munnbind benyttes».

Tidligere denne uka anbefalte helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) også at alle arrangementer avlyses.

Forlag ansvarlig

Espen Barth Eide forteller Dagbladet at arrangør hadde fokus på smittevern under hele arrangementet, med unntak av bildesituasjonen.

Arrangør var forlaget Res Publica. De tar på seg ansvaret for smittevernbruddet.

- Arrangementet ble avholdt slik det skal i disse tider, med aldri mer enn fem personer på scenen samtidig. Vi løste dette med to panel, sier forlagssjef Gerd Johnsen til Dagbladet.

SPØRRETIMEN: Onsdag 24. mars får stortingsrepresentant Bård Hoksrud alle til å le etter denne kommentaren. Vis mer

- Beklager veldig

Forlaget forklarer at tabben var å oppfordre til et felles bilde etter gjennomført arrangement. Da ble det plutselig for mange på scenen samtidig, og smittevernet ble ikke opprettholdt.

- Det vi gjorde feil var bildet. Der blir det for mange på scenen. Og det beklager vi veldig. Vi brøt smittevernreglene, og satt deltakerne i en vanskelig situasjon, legger Johnsen til.

- Burde dere ha utsatt hele greia, slik regjeringen oppfordrer til?

- Siden dette arrangementet var innenfor reglene til Oslo kommune, så valgte vi å gjennomføre dette digitale arrangementet. Men vi har det siste året både avlyst og utsatt andre arrangement på grunn av corona og gjeldende smittevernregler, sier Johnsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer